Pizsama

Tegnap felütötte otthon a fejét a Nagy Pizsamaválság. Rendszerint ugye addig pakolom a vasalatlan cuccokat, amíg van hova, azaz van hely. Aztán amikor már nincs, vagy éppen vendégeket várunk és kell frissen vasalt ágynemű, akkor nekiállok vasalni. Persze anyósjelölt mindig rendesen mosás után azonnal vasal is, még a zoknikat és alsógatyákat is. Na erről azért sikerült leszoktatnom a kedvest, de a pizsamák és boxeralsók esetében nem sikerült csatát nyerni. Szerencsére nem az utóbbiakat részesíti előnyben öltözködések alkalmával, ezért aztán ebből nincs olyan sok.
Na tegnap este fél tizenkettőkor derült ki, hogy páromnak kimostam az összes pizsamáját, s a hosszúujjúak bizony nyár eleje óta a vasalatlan fiók legalján hevernek. Úgyhogy előkaptam a vasalót és éjfélkor vasaltam. Valószínűleg holnap is azt fogok rendezni, monstre vasalást, megerőltetem magam és még a pólókat is kisimítom, elpakolom, cél az üres fiók. Ami nem rossz, mert akkor utána megint lesz vagy három hét, amíg nem kell vasalót a kezembe venni.
Vajon miért van az, hogy a vasalás tipikusan női munka? A legtöbb férfi ha segít is valamit a háztartásban, a vasalást messzire elkerüli. Pedig például Forma 1 nézése közben idális elfoglaltság lenne.

Hasonlók