Nem jelmezes

Mi vagyunk a kakukktojás család, gyermekünk ugyanis nemcsak hogy nem várta a farsangot, de be se akart öltözni, aztán meg bemenni se az oviba. Az előző két bölcsis farsangot úgy-ahogy elviselte, de már akkor se repesett különösebben. Ráadásul tavaly kiderült, hogy én nem vagyok az a kézügyességgel megáldott szülő aki egy éjszaka alatt király jelmezt rittyent csemetéjének. Mint mondjuk Bartos Erika az Anna, Peti és Gergő sorozatban. Úgyhogy nagyon jól kitaláltam, hogy Babszem idén Bob, a mester lesz. Mert ahhoz csak farmer, kockás ing kell, sisak és öv a szerszámokkal. Ruha adott, az legalább egész napos viseletnek is kényelmes, játékboltból meg a kiegészítők beszerezhetők. Csakhogy a gyerek tegnap este nagyon szomorú volt, nem akart farsangolni. Pedig beszélgettünk róla és még Anna meg Peti vonatkozó kalandjait is elolvastuk.

Reggel negyed órát tartott, hogy bemenjen a csoportszobába, ahol már majdnem mindenki jelmezben volt. Egy kisfiú nem volt beöltözve, de ihletet kapott és benti készletből nyuszifül sapkát vett magára. Hát Babszemet semmi se igazán vigasztalta meg, sőt megijedt az egyik Zorrótól. Csak ingben és framerben ment be, a maradék készletet odaadtam az óvónéninek, hogy hátha meggondolja magát. Kicsit sajnáltam azért. Lehet, ha a múlt héten nem beteg és ott van a farsang-előkészítő foglalkozásokon kicsit másképp alakulnak a dolgok. De elképzelhető, hogy a nap folyamán felenged. Szerencsére a barátai nem voltak túlöltöztetve, Zalán Bud Spencer volt, ami annyit tett, hogy szakállat festettek neki, mert az alkata megvan hozzá, igaz a haja szőke. Csabi Batman jelmeze meg fekete melegítő + fekete Batman jelvényes póló. Meg most hogy visszanéztem az első bölcsis képet, ott látszik a háttérben Gergő cowboy felszerelésben, akárcsak ma reggel.

Hasonlók

8 Comments

 1. Zalán? őőőő ha ez is egy javaslat, akkor torlódás van a vez. és keresztnévnél 🙂 szerintem 🙂

 2. Csaba. Nincs mássalhangzó-torlódás és jelezném a finom utalást, melyet csak az igazán vájt fülűek és olvasottak vesznek észre 🙂
  Ha nem ugrik be, elmondom 🙂

  elvagyunk, mint a befőtt 🙂

 3. A. Nemere István Fantasztikus nagynéni c. könyvére utalhatott, ahol a főszereplő ikreket Csabának és Hubának hívják:)
  Amúgy köszi az ajánlatokat, de már megvan a nyertes 🙂 Továbbra is királyi név, csak kicsit nyugatabbról:)

 4. Nahát, pedig annyira biztos voltam benne, hogy tudom a megoldást.:) Na, de most már türelmetlenül várjuk a nevet! Azonnal! Hoppá! Csak nem Lajos? A legkedveltebb francia királynév?

 5. Lobo ismer valahonnan 🙂
  ne neeee Knut dán király ? 🙂 ennyire nem lehettek rosszfejek 🙂 vagy Harald? szintén dán király?
  és a norvégoknak még utána sem néztem 🙂

  de azóta igen 🙂 nekik is volt Haraldjuk és a kedvencem:
  I. Eystein * 736