Szavazás

Én se megyek szavazni, ugyanis holnap hajnalban utazom a páromékhoz. Teljesen kifogtuk egymást, az ország két abszolút legtávolabbi pontján lakik a családunk, így nem túl sűrűen látjuk hol az ő szüleit, hol az enyimeket. Most éppen egész sokszor találkoztunk anyuékkal, meg jövő hétvégén is fogunk, ezért aztán megyek és jelenlétemmel támogatom az ő szavazásukat.
Főleg azért, mert anyósjelölt helyi képviselőnek indul. Nyolc évvel ezelőtt egyszer már megválatsztották, abban a szezonban egész sokat kijárt a környékének (utak betonozása, buszmegállók stb. és a rendes havi fizetésén kívül, ami az akkori recesszióban jól jött neki, egy fityinget se tett zsebre) erre négy évvel ezelőtt azok, akiken sokat segített, nem választották meg újra. Aki helyette volt a városi tanácsban a körzetükért meg se mozdult. Viszont rendesen megnőtt a zsebe. Anyósjelölt nem adja fel.
Nyáron megírtuk neki a szórólapját, csináltunk plakátot. Felajánlottam, hogy bejelentem magamat hozzájuk, akkor lesz plusz egy szavazata. Kedvesem persze azt mondta az anyjának, hogy ha zsebretesz végre valamit, akkor rá szavaz, de hát anyósjelölt olyan becsületes, hogy amikor korábban indult, még akkor se szavazott saját magára 1x se.
Szóval most legalább izgalmas lesz, van akiért lehet izgulni, hogy sikerüljön neki valami. És ha bekerül a testületbe az ő körzetében végre befejezik a csatornázást.

Hasonlók