Szent Este

Leszámítva, hogy a párom még mindig rendesen beteg, sőt tegnap is az volt, jól sikerült. Az ebéd, amit én alkottam siker volt, a vacsorát közösen állítottuk össze anyósjelölttel. Ő volt a húsokért a felelős, én a borlevest csináltam (életemben először, s bár nem egészen úgy mint anyu, mert két receptet dolgoztam össze, hogy minél kevesebb gond legyen, de azért finomra sikerüljön) meg egy nagyadag tésztasalátát (ami aztán akkora lett, hogy még ma is azt fogjuk enni Cicáéknál az ebéden köretnek, sőt szerintem ők még talán vacsizni is abból fognak). Hatra hívtuk a vendégeket, s negyed hétre kész is voltunk terítéssel mindennel, s mivel Cicáék csak 7 körül indultak még közel egy órát elücsörögtünk a feldíszített kis fenyőnk mellett, ami alá már be lettek pakolva az ajándékok. Igazából a legkevesebb a piából fogyott. Egy üveg barackos Voila megmaradt és sörből is csak két üveggel ittak meg. A legnagyobb siker anyósjelölt tortája aratta. Neki ugyanis 24-én van a szülinapja. Állítólag minden évben ilyenkor Vienettát szokta enni. Mi azonban még hétfőn rendeltünk egy kis csokis zsúrtortát neki. Először még én akartam sütni valamit, de a párom lebeszélt, ne kísérletezgessek új recepttel, mert aztán mindent elrontok és rossz lesz a kedvem miatta. Úgyhogy tüzijátékos torta lett az eredmény. Meg meghatott könnyek.
Mikor háromnegyed kilenckor felhívtam anyuékat ott még híre hamva se volt a vacsorának, nagy volt az izgalom, mert a hugomék alig érkeztek meg, de lehet, hogy vissza kell menniük mert gáz van az építkezésnél, a Dóri már nagyon nyűgös volt, s bár neki már megjött a Jézuska, még nem bújt ágyba. Úgyhogy nem lehetett valami fényes a hangulat. Igazi Mézga család. Azért furdalt a lelkiismeret, mert ha otthon lettem volna talán le tudtam volna venni valami gondot anyu válláról, amit persze a hugaim is megtehettek volna, de mégis én éreztem rosszul magam attól, hogy nem utaztam haza, hanem itt ünnepeltem a párommal.
Azért mindenesetre rendesen elfáradtam, az egész napos készülődés, még úgy is, hogy azért volt idő délutáni pihenésre és minden a terv szerint ment (nem úgy mint otthon lett volna). A bibi az egészben a kedves betegsége. Ami keserves éjszaka után még ma is tart. Talán majd otthon kipiheni magát. Reméljük a legjobbakat.

Hasonlók