6ik nap, Május 9 (Párizs)

Eljött az utolsó nap. A hétvégi reggeliztetők nem igazán voltak top formában, mert szombaton ugye nem volt felvágott, vasárnap meg a kis zsömlebagettért kellett külön könyörögni. Persze lehet, hogy csak nagyon korán volt, mert a szokásosnál (8 óra) korábban reggeliztünk, hisz ki kellett jelentkezni. Ugyanis a délelőtti hivatalos program fél egyig tartott, a szobát viszont már délig el kellett hagyni. Így a sajtok lekerültek a recepciós hűtőjébe, a bőrönd pedig az alagsori csomagmegőrzőbe.
Mivel a gép csak este 8-kor indult visszafelé, délután még egyszer utoljára bejártuk a szebb helyeket. Eső nem volt, viszont köd az igen. Ellopták a torony tetejét is.
Hogy a kör teljes legyen, ugyanott ettem, ahol az első este, a La Dome-ban.
Aztán öt után elindultunk a reptérre. Na és itt jött az a bizonyos megállapítás, hogy a Charles de Gaulle az egy nagy kaki. Illogikus feliratzás, ami alapján semmit nem lehet megtalálni. Pestre utazó franciák mögé álltunk sorba, gondolva, az biztos jó, erre kiderült, hogy nem, totál más irányba kell menni. Ennyit arról, hogyha az angol feliratokon nem tudunk kiigazodni, vajon milyenek lehetnek a franciák.
Megkérdeztem a Chek-in pultnál, hogy és merre van a duty free, mire a csaj azt mondta, hogy túl a kapun. Ott viszont már csak biztonsági ellenőrzés és a váróterem volt. Még wc se. Roppant görbén néztek rám, mert visszamentem kívülre pisilni (a retyi szutykos volt rendesen). Kisebb volt a gép, mint odafele, és teli francia fiatalokkal akik Budapestre utaztak. Teljesen az utolsó sorban ültünk, s meg kellett állapítani, hogy a stewardessek nagyon is hangosan tudnak beszélgetni. A hangosbemondós csak megkérdezte tőlem, hogy is hívják a pesti repteret, mert otthonhagyta a papírját. Felírtam neki, hogy FERIHEGY. Még ki is ejtettem. Aztán amikor bemondta, hogy megérkeztünk, roppant vicces volt a kiejtése, le se tudom írni fonetikusan.
Kicsit megijedtem, mert utolsónak jött ki a csomagom, de megvolt benne az összes dolog, s a Minibuszra se kellett sokat várni, aztán valamikor 2 felé sikerült is lefeküdni a sok élménymesélés, Voila iszogatás és sajtevészet után.
Búcsúzóul egy virág a Rodin Múzeum parkjából.

Hasonlók