Összefoglalunk

Igazából azt terveztük ugye, hogy nekiesünk a fürdőszobának, elvégre négy napba még a mi tempónkat és hozzáállásunkat ismerve is bele kell hogy férjen a dolog.
De nem ez történt.
Szombaton lefoglalt minket a bevásárlás meg az adóbevallás. Legyártottuk. Vasárnap elmentünk az OBIba, ahol összefutottunk a hugomékkal, így nem kellett BKVn hazacipelni a léceket, amikből lábrács lesz, hanem utánunk hozták délután. Este sütöttem pizzát, eddig ez sikerült a legjobban, úgyhogy pizzában kezdek jó lenni.
Persze sokat segít a kenyérsütőgép, hiszen a piszkos munkát (alias dagasztás, kelesztés) nem nekem kell végezni. Viszont eddig mindig a párom csinálta a szószt, most azonban azt is én. A kettőnk között a különbség, hogy míg ő a gyömbért méri bőkezűen, addig én a bazsalikomot.
Hétfőn kipakoltunk a fürdőszobából.
Ja, meg főztem is. Külföldi egyszerű ételekben menő vagyok. A chilis bab kiváló lett, főleg hogy a legutóbbi chili paprika szerzemény, ami egyébként valami indiai Maharáni vagy milyen fűszerkeverék rendesen csíp végre. De ezt már nem csak úgy találomra vettem, hanem tudtam, hogy igazán csípős, ugyanis a chilis csokihoz ezt adták az Aztékban és tényleg égetett. Ja és fél kézzel főzöm a francia hagymalevest is.
Hát ennyit a hétfőről. Illetve befejeztük a Jóbarátokat a 10. évadot. Eléggé szemétség, hogy az utolsó lemez csak 1 oldalas és csak a végső epizód van rajta meg egy dokumentumfilm arról, hogy készült a sorozat. Mintha a végére már kifulladtak volna az írók.
S igen, kedden nekiláttunk a fürdőszobának. Lett csempézés meg glettelés és egy kis csiszolás. De még egy kis csiszolás meg a festés még hátra van, ja meg a linóleumcsere.
Úgyhogy a héten még nem fogok mosni.

Hasonlók