Áramszünet

Ma délelőttre áramszünetet hirdettek meg a cégnél, s mivel csütörtökön amúgy is korábban szoktam lelépni a torna miatt ezért aztán bejelentettem a főnökségen, hogy nem is mennék be ma. Igazán minden klappolt, mert így el tudtam menni moziba Myreillelel, akivel egyforma könyveket cseréltünk ki. Ugyanis neki sikerült előbb megszereznie Kertész Erzsébet: Elizabeth című regényét, s nekem ajándékozta, miután elolvasta, mert én áradoztam róla neki anno. Titkos tervem volt, hogy akkor én meg felhajtom neki A szenvedélyt Jeanette Wintersontól (ami ugyan ott figyel a polcomon, de én se szívesen válnék meg tőle, ennyire vagyok önző), erre mibe futottam bele, természetesen egy eredeti csíkos Elizabethbe, úgyhogy kárpótolni tudtam, neki mostantól a rózsaszín csíkosa van meg. Az Ördög Pradát visel jobb mint a közepes könyv, amiből készült. Szerintem ha van esze a Gabo kiadónak, akkor megjelenteti újra, a filmmel harmonizáló címmel (alcímnek hagyja mondjuk meg a Főnöknőm egy boszorkányt) és fedőlappal.
Aztán beugrottam a Westendbe a CANDAba, hogy kismamaruhákat nézegessek, vettem is egy kardigánt és találtam egy könyvet az egyik próbafülkébe, amit rögtön táskámba is csaptam, ugyanis a Renegát első kiadása, ami egyrészt vagyonokat érhet, másrészt egyike azon MAGUS regényeknek, amik még tetszettek is anno. Elténferengtem a kibabaruhák felé is, megnéztem, hol kapható az a dupla 0-ás zokni, amit a múltkori előadáson ajánlgattak, hogy ha nem akarjuk, hogy a kórházban a gyerekünk kikapajra a szemét, nem árt a kezükre húzni. Csak rövid időt töltöttem azon a környéken, mert nagyon el tudtam volna érzékenyülni az aprócska rugdalózók, sapkák stb. láttán, s annak talán a pénztárcám is kárát látta volna. Csakis határozott bevásárlólistával szabad ilyen helyre mennem, már látom. Egyébként feltűnően több rózsaszín ruhácska volt, mint kék meg a többi fiúsabb színű.

Hasonlók

10 Comments

 1. Es az fel sem merult benned, hogy masnak is hianyzik esetleg a konyv?:-( Le is adhattad volna, hogy ha a tulaja keresi, legyen eselye megtalalni…

 2. Talált könyv esetén nem merül fel bennem, maximum, ha könyvtári. Pénztárcával, igazolvánnyal más lett volna a helyzet. A könyv számomra szent, ha elhagytad, nem figyeltél rá, azt jelenti nem becsülöd meg. Nálam nagyobb becsben lesz

 3. Hát, én is kiakadtam. A könyv nekem is szent, csakúgy mint minden, ami magántulajdon. De ennek a kifejezésnek ilyen értelmezésével még nem találkoztam.

 4. Kemény ítéletek, de sajna ismerjük az örök igazságot: senki sem bűntelen. Kinek ez, kinek az, de hogy te is lopsz kedves CSP az tuti.
  Egy könyv, amit a trehány tulajdonosa elhagyott, és egy könyvszerető ember kezébe került – ne meg ugye engem is szeret 🙂 – azt én nem nevezném tolvajnak.
  Az ilyen szavak mint bűnös, tolvaj, igazság sajna nem feketék/fehérek.
  Ami az egészből pedig tény: Lobó talált egy könyvet.
  A többi mind spekuláció: hogy elhagyta, hogy eldobta elődje senki nem tudja, csak spekuláció, de te keményen ítélkezél.. és még bűntelen sem vagy.
  ui: Ja, nekem szabad, még fölötted is!

 5. Denzel! Másképp gondolkodunk a dolgokról. De nem vagyok én sem egyedül. Azért ez megnyugtat.

 6. En ugy gondolom, ha az ember talal egy konyvet a parkban egy padon es nagyon megtetszik neki akkor tegye el, ugyis eselytelen megkeresni a tulajt. Viszont egy kismama bolt probafulkeje mar sokkal szukebb kozeg, elegge eselyes, hogy a “trehany” tulaj kersni fogja ott. Barkivel, foleg egy feledekeny kismamaval, elofordulhat, hogy elhagy valamit, ez se nem trehanysag, se nem a konyv nem becsulese. Talan pont azert maradt ott mert annyira tetszett neki, hogy uton-utfelen olvasta, erre nem gondoltal, kedves Lobo?

 7. talan a fogalmazas valtott ki ilyen heves erzelmeket. “rogton a taskamba is csaptam”

  en azt hittem, h a C UND A egy konkret kismamaruha bolt, amitol duplan facsarodott meg a szivem.

  de leginkabb azert amit lelinka is irt, a konyvet siman vissza lehetett volna szolgaltatni

  *es akkor a penztaros nyulja le 😀