Hol jártunk

Csütörtök délután bemondta az unalmast a nagy gép, amin én szoktam mostanában garázdálkodni. Lefagyott aztán már újraindítani se lehetett. Azóta a laptopot használom én is, de mivel nagyon hozzászoktam már a másik helyhez az íróasztalon, ráadásul az stratégiailag jobb helyen van a gyerek szempontjából is, a hét hátralévő részében szinte alig voltam pc mellett.
Pénteken feljöttek délután anyuék, ugyanis apu egyik kollegáját hozta érettségi találkozóra, mint sofőr (vidékiek idegenkedése a fővárosi forgalomtól teljesen érthető), s míg a kollega dáridózott a nagyszülők meglátogattak minket. A párom bemutathatta, mit tanult a kínai főzőiskolában, ugyanis ő csinálta a vacsorát, mert a szüleimnek lehet csípős, fűszeres ételt adni (a két családból másnak, Lobin kívül nem nagyon), úgyhogy volt gazdag házi tésztaleves meg gong bao csirke tojásos rizzsel.
Szombaton megejtettük a havi nagy bevásárlást, most a Corába mentünk. Az áruházzal és a választékkal roppant elégedettek voltunk. Ráadásul mint koránkelő kisgyerekes szülők egész hamar kiértünk és tömeg se volt, a pénztárnál se kellett sorbaállni. Egyedül a visszaút sikerült hosszabbra, mint kellett volna, ugyanis nem akartunk kilóméteres sorba állni, inkább kerestünk valami alternatív utat, mert legalább az illúziója megvolt az embernek, hogy halad és nem csak ácsorog valami dugóban.
Voltunk vezetni is, mármint én vezettem. Persze be vagyok rozsdásodva, viszont a szombaton elkövetett hibákat nem ismételtem meg vasárnap, hanem javítottam, igaz elkövettem újakat. Kicsit odébb van még az, hogy forgalomba merészkedjek.
Babszem a csütörtöki-pénteki-szombati sikeres barackevészet után kis visszaesést mutat. Tegnap és ma már nem ette olyan nagy örömmel a gyümölcsöt. Azt hiszem, újabb váltás kell. Mert lehet, megunta. Viszont kapott csőrös poharat, hogy a folyadékpótlással se legyen gond és egész hamar elsajátította a pohár kezelését. Előbb játszott vele vagy fél órát, mert izgalmas volt, hogy lötyög benne a víz, aztán segítséggel (meg kellett döntenem a poharat) már ivott is.

Hasonlók