Tizenhat tonnát raksz

Tegnap este kicsit keresgéltem, hogy mikor is vettük BBt, szóval visszalapoztam a tavaly márciushoz, amikor Babszem is először volt a kék sárga áruházban. Aztán belefeledkeztem az olvasásba. Hű mennyire részletesen írogattam akkoriban, ma már nem teszem, részben mert kevesebb az időm, részben mert lassan kicsit nagyobb léptékben fejlődik a csemete, nem napról napra vannak kunsztjai, hanem mondjuk hétről hétre. Azért az, hogy 3 héttel azután, hogy elindult simán legyalogol egyben több mint 1 kilómétert, nem semmi. Majd ő is olyan mozgásigényű lesz, mint Adri*, aki sokáig sétálni se tudott, mindig mindehova szaladt és minden időben ki kellett vele menni az udvarra, lehetett bármilyen hóvihar.
Szóval itt alszik a szomszédban ez a 16 hónapos csemete, aki azért még mindig tud valami újat mutatni nap mint nap. Ma például, hogy a könyvtárban míg kölcsönöztük a könyvet, elvette a tollat amit aláíráshoz tesznek ki és nem csak megrágcsálta, mint otthon szokta, hanem megpróbált vele rajzolgatni. Mindenféle felületre persze, de szépen fogta, jobb kézzel, s szerencsére be nem volt kapcsolva a toll. Úgyhogy pont idejében fogja kapni húsvétra a rajz és festékkészletet.

*Tegnap óta van a húgoméknak otthon is netjük egyébként és írta, hogy bárányhimlős a lánya, még valószínűleg import, azaz itthonról hozta. Lehet, hogy a reptéren már lappangott benne, szóval akár nálunk is kijöhet. Pedig épp tegnap beszéltük a doktornénivel, hogy bölcsi előtt megkapja ellene az oltást.

Hasonlók