Grillezzünk

Az ember jól kinevetett, amikor én majd minden alkalommal, ha a telekről, a kertről, a berendezésről a ház tájolásáról stb. az jutott eszembe, hogy és akkor majd grillezünk, meg hol lesz a grillsütő meg milyen is lesz az és miket lehet majd ott sütni. Pedig tudom, hogy a grillezés az alapvetően férfi munka, de rengeteg kedves élményem van grillpartykkal kapcsolatban Angliától Balatonon és Délegyházán át Tiszavasváriig. Volt, hogy kacérkodtunk az ötlettel, veszünk grillsütőt és ha nem is a folyosón, de a ház kertjében majd sütögetünk, de ez elmaradt.

Most hétvégén arra készültünk, hogy megmutatjuk a telket anyósjelöltéknek és sikerült rábeszélnem az embert, hogy vegyünk egy egyszerű grillt (nem Tesco gazdaságosat, mert ott még elfelejtettem, hanem ugyanannak a Baumaxos változatát meg 2 kg faszenet), pácoljunk be húst és majd vacsorázzunk szombaton Szadán. Nagyon készültünk, nagyszülők is, mert úgy tervezték, hogy kint is alszanak a kisházban. Összepakoltunk mindenféle cuccot, a kocsi elbírja felkiáltással, elkészítettük a salátát is a grillezéshez, aztán Babszem délutáni alvása után kimentünk a telekre. Ott pedig kiderült, hogy a két adag bepácolt húst (oldalast és csirkemellet tettem be a hűtőbe egy éjszakára), azt bizony otthon hagytuk. Végül vegagrillt csináltunk, cukkinit és hagymát grilleztünk, szendvicset meg salátát ettünk hozzá, hogy azért felavassuk a grillsütőt meg legyen valami kaja is.

Itt a házikó előtt a teraszon kicsiben Babszem látható, amit a vonatait tologatja, előtérben meg én olvasok:

A nagyszülők ugye kint is aludtak, mert van két kis szoba a házban, ma reggel pedig dacolva az idővel újra kimentünk. S vittük magunkkal a húsokat, hogy ebédre megsüssük őket. S most már a küldetés sikerült is.

Babszem amúgy nagyon élvezte a telket, tegnap rengeteget rohangászott fel és le, meg zöldborsót és sóskát evett – ez utóbbit azonnal első körbenézésre megtalálta – meg persze vonatozott és homokozott. A löszös talaj előnye: instant homokozó. Ma meg felfedezte, hogy milyen jó a diófára felmászni, úgyhogy főleg azzal volt elfoglalva.

Mi meg csak gratulálgattunk magunknak, hogy milyen jó kis birtokunk van.

Hasonlók