Die Jerk

Mikor legutóbb Kadarmnál jártam feltankolni könyvekkel beszélgettünk arról, hogy kezdek a könyves blogomban kevésbé nice girlként viselkedni. Tényleg jóval keményebben osztályozok, vannak könyvek, amik felhúztak (Jane Austen naplóját alig hevertem ki), sőt olyan kötetek is, amiket nem olvastam el idén, pedig eddig mindig rendesen befejeztem amit elkezdtem. Aztán ma megtaláltam ezt a felbőszült rajongói hozzászólást az Éjsötét szeretőről írt kritikámmal kapcsolatban:

Én most áltam neki elolvasni a kritikát de bevallom nem ér annyit , hogy végégolvassam mert csak felbosszant az ilyen bödületes baromság Ezt mind annak küldöm aki a kritikát irta ha valaki ismeri nyugodtan küldje tovább neki ! Emiatt a könyv miatt szerettem meg a vámpirokat /a könyvben szereplőket/ !Aki ilyen kritikát tud/csak/ irni az próbáljon egy olyan könyvet irni aminak igy várják a folytatását mint ennek a történetnek és akkor majd mi is eldönthetjük, hogy csak a szája nagy vagy többet is tud? ! az irigykedésen kivül !!!!!????

Hirtelen Rory Gilmorenak éreztem magam, amikor ír egy vitriolos cikket a tonna balerináról, ami a szerkesztőnek nagyon tetszik, a kifigurázott csaj viszont vendettát akar. Rory is alapvetően aranyos kislány (vagyis akkor még az volt) és először próbálkozik visszakozni, aztán rájön, hogy de hát ez az ő stílusa, neki ennél kell maradnia.
Először én is arra gondoltam, hogy jól bejelentkezem a fórumra és majd kiosztom azt, aki írta, de rájöttem, ez olyan óvodás dolog. Mondjuk eleve az ő érvei is azok (főleg az írjon jobbat, ha csak fikázni tud fordulat), pedig ha elolvasta volna végig kiderül, hogy részemről nem utálom a romantikus, sőt vámpíros regényeket, csak éppen e körül nem értem a felhajtást, mert szerintem nincs benne semmi különleges.
De inkább hagyom az egészet, s be kell végre látnom, hogy nem felelhetek meg mindenkinek mindenben, úgyhogy inkább örülök annak, hogy végre van saját véleményem, s ki is merek állni a mellett. Most már csak a stílusomon kéne javítani.

Hasonlók