Utolsó belövés

Végre kiböjtöltük megint, hogy Babszem nem beteg már másfél hete és elmentünk délelőtt a doktornénihez beadatni a maradék védőoltásait (bárányhimlő 2. és kullancs elleni 3.). Ezeket még a hininél írta fel a doki, amikor végignézte, hogy mi hiányzik, de december 23 óta nem volt alkalmunk tanácsadásra menni.

Babszem határozottan vidám és élénk volt a váróteremben. Mondogatta, hogy “nagyon kíváncsi vagyok erre a védőoltásra“. Odafelé még a fülét is fájlalta, meg is nézte a doktornő, de szerencsére semmi gond nincs. Amint azonban a vizsgálat elkezdődött már nem volt olyan vidám a csemete és eléggé sírt a fülnézésnél is, holott azt már szépen szokta hagyni ha beteg. Persze most az egészséges rendelőben voltunk, ahol csak oltásokat szokott kapni. Amikor beteg és a másik oldalon várunk a sorunkra, tudja, hogy csak megvizsgálják és az nem fáj, szóval ott nem szokott eltörni a mécses. Szerencsére apa is jött velünk, megvárta a végét az eseménynek, de a bölcsibe már egyedül vittem vissza a csemetét. Kapott egy sajtos stanglit, s amikor odaértünk nagy örömmel újságolta mindenkinek, hogy védőoltást kapott, kettőt is.

Igazi kis hős volt. Meg is nyugtattuk, hogy amíg iskolás nem lesz oltást nem kap többet (kullancs emlékeztető 5 év múlva kell). Persze ha jön majd a fókainfluenza akkor még lehet, hogy ez változik.

Hasonlók