Szent este előtt és után

Az ünnep felvezetése ugye az volt, hogy Babszem lebetegedett. Szerencsére lázas hétfőn délelőtt volt utoljára, mire kedd reggel elmentünk a dokihoz már csak a szokásos köhögés, orrfolyás volt a tünet. Alapos vizsgálat után az volt az ítélet, hogy ez megint csak vírus amit vagy a bölcsiben szedett össze, de még az is lehet, hogy a karácsony előtti plázázások során. Hétfői ügyelet után kedden a párom dolgozott, szóval kettesben a gyerekkel fejeztük be a bevásárlás hátralévő részét. Estére nagyjából kiderült, hogy minket se hagyott hidegen a betegség, apa köhög, anya tüsszög és mindenkinek folyik az orra. Babszem nem alszik fényesen, többször is fenn van éjszaka de legalább reggel 8 előtt nem ébred fel (6-os kelés után, bár már kétszer is tartottam tőle, simán visszaaludt). 

Tavalyhoz képest Szent Este időben 8 után vacsoráztunk, sőt még az ajándékok is ki lettek bontva. Végülis szervezés kérdése az egész (meg hogy nem akartunk nagyot és sokat semmiből). Délelőtt pakolászás, konyha rendbe rakása, majd könnyű ebédfőzés volt a téma. Míg a gyerek aludt a fenyőfát a párom beapplikálta a tartójába, én sütöttem brownie-t, becsomagoltam az ajándékokat, ellenőriztem a díszeket, az ember meg elcsábult és kiflizett. Aztán a fiúk elmentek motorozni, ami elég hosszúra sikerült, hiszen a csemete már napok óta nem tekert. Az apja elég fáradtan ért haza, mert többször is muszáj volt futnia, hogy tudja tartani a lépést a teperő gyerekkel. Ezalatt Jézuska helytartója (alias anya) feldíszítette a fát meg a csemete szobáját. Mikor megérkeztek a kifáradt vándorok előbb vagy harmadik uzsonnát kellett enni, aztán próbáltuk becserkészni a Karácsonyfát.

Mondjuk Babszemet sokkal jobban izgatta, hogy leszedheti a díszeket, dobálgathatja őket és azok pattognak (éljenek az évek során összeszedett Ikeás műanyag gömbök). Még a csomagolások kibontása se hozta lázba. Aztán elfogyasztottuk a vacsorát, borlevest és zöldségágyon sütött lazacot, valamint a brownie-t vanilíafagyival. Úgy döntöttünk, hogy jövőre valami más leves lesz (mondjuk görög gyümölcs), mert az ember betegségének a savas bor nem túl jó, bármennyire is édes, viszont a lazacot mindenképp megtartjuk, csak valami más recepttel próbálkozunk.

Este pedig dr. House volt a műsor. Ma jöttek anyósjelölték, ajándékokkal megpakolva, könnyű ebéd, délután közös motorozás, most pedig már hűl az eddigi legjobban sikerült kenyér a vacsorához.

Közben a gyerek szája be nem áll, a fényképezőgépünk aksija felmondta a szolgálatot, úgyhogy videózás megy (ezért kevesebb mostanában a kép).

Hasonlók

Kola

2 Comments

  1. Kicsit sótlan lett, meg az első kör halványra sikerült. Frissen sok fogyott, de mivel a teljes mennyiséget megcsinálta D. kifogott rajtunk. De feltétlenül lesz repeta.