2. és 3. nekiloholás

Ma délelőtt elindultunk hát a Könyvfesztiválra. Már a kezdet izgalmasan alakult, ugyanis a villamosról leszálltunk 1 megálló után, mert kiderült róla, hogy garázsmenet, úgyhogy Babszemnek megvolt a mantrája amit mondogathatott.Úgyhogy bele volt szőve a könyvfesztivál, a villamosról buszra átszállás valamint, hogy majd keres laptopot amin dolgozhat, de ha mégse, akkor majd otthon számítógépezik. Szépen elszórakoztatta az előttünk ülő hölgyet. 

A Millenárison aztán kettéváltunk én körbenéztem, gyerek meg az apjával szaladgált, halakat nézett és Kaláka koncertbe is be-beszállt, néha átfutott a színpadon, meg olykor, ha ismerős dalt énekeltek tátott szájjal hallgatott. Már pár hete nézegetem, hogy újból kiadják Marék Veronika felelgetős könyveit, amelyek közül nekem a gyümölcsös volt a kedvencem, de az még nem jelent meg, viszont van egy, amit nem ismertem, A barátságos harapófogó, amit fel is tettem Babszem kívánságlistájára. Erre a Móra Kiadó standján látom ám, hogy Marék Veronika dedikál, úgyhogy azonnal megvettem a kötetet és alá is írattam, valamint megtudtam, hogy jön a Hol terem a sok gyümölcs is, csak azt még át kellett dolgozni, mert a 70es évekhez képest jött még jó pár új termény. Ranschburg Jenőt is láttam, de hozzá nem mertem odamenni:)

Hazafelé Babszem már nagyon fáradt volt, kis híján elaludt a játszótéren, ahova még be kellett ugranunk. Miután lefektettük, a párom kérdezte, talán a karszalagot meg akarom tartani? Mondtam, hogy á, csak azt hittem, korábban hazaérünk és még vissza tudok menni Ulickajához, aki 2től dedikál. De már 3/4 3 volt és elvileg csak 2 órát szán aláírásra. Az ember szerint simán odaérek, úgyhogy bíztatására visszasiettem, vittem Szonyecskát és 4 előtt tényleg ott voltam. Megvettem még Kukockijt és a két könyvvel álltam sorba. Sajnos valaki éppen nagyon lefoglalta az írónőt, a tolmácson keresztül vele beszélgetett, úgyhogy elég személytelen volt, csak aláírta a nevét, pedig még azt is mondtam, hogy "спасибо". De a lényeg, hogy megszereztem amit akartam.

Hasonlók