Boldly Go

Az úgy volt, hogy én mindig kifejezetten dühös voltam, amikor az osztrák tévén a megszokott és kedvelt délutáni sorozataim helyett (mint pl. A farm ahol élünk, I dream of Jeannie) azt a hülye Star Treket adták, ami számomra nem sokban különbözött az Orion űrhajótól. Néha láttam belőle pár percet, nagyjából ismertem a szereplőket, de sose érdekelt különösebben. Soha nem bírtak becsábítani a filmekre se a moziba. Egészen mostanáig.

Pedig eleinte teljesen hidegen hagyott azúj feldolgozás is, aztán amikor megjelent a film és kezdtek jókat írni róla, főleg azt, hogy nem rajongók is élvezni tudják, meg hogy Simon Pegg is szerepel benne, befutott másodikként a Mit nézzünk meg ha moziközelbe jutunk? versenyen. S mivel az ember leszavazta Wolverine-t, hát tegnap elmentünk Nyíregyházára (jelenleg vidéken vagyunk nagyszülőknél weekendezünk) és megnéztük a filmet. S azt kell mondanom, hogy az előzetes ismertetők nem hazudtak: ez egy nagyon klassz űrfilm volt. Jól volt felépítve a sztori, a szereplők kiválóak voltak, kirajzolódtak a határok, hogy ki miért olyan, amilyen, s természetesen még rengeteg folytatás lehet az egészből. Az eleinte nyálasnak tartott Chris Pine jó volt Kirkként, a pálmát mindenképp Zachary Quinto vitte, mint Spock és valahogy mostanában már nem fog filmes dolgokban az agyam mert végig törtem a fejem, hogy ki a fene játsza Nerot, mert annyira ismerős, de csak a stáblista alatt esett le, hogy Jééé ez Eric Bana, pedig Jennifer Morrisont már elsőre felismertem (na jó, mostanában sok House-t nézünk) és Winona Ryder is beugrott.

Hasonlók

1 Comment

  1. Nekem Winona olyan szinten nem ugrott be, hogy amikor a végén a pasim megjegyezte a nevét sokkot kaptam. totál nem tűnt fel 🙂 de a film nagyon jó volt, igaz és nem csak F hanem SF vonalon is eléggé elkötelezett vagyok 🙂