Megérkezett

Nah öszeszedtem magamat és merész voltam: rendeltem könyveket a Bookdepository.co.uk-ról. Itt már írtam róla, meg arról is, hogy miért gyáváztam.

Múlt héten hétfőn adtam le a rendelés, két könyvre, áruk messze jobb volt, mint ha itthon kértem volna meg a könyvesboltjaimat, hogy szerezzék be, ráadásul tudtam paypal-lel fizetni, szóval nem is a kártyámat használtam. Csütörtökön még úgy volt, hogy a 2 napon belül ígért postázáshoz képest csak az egyiknél szerepelt, hogy feladták. Tegnap azonban mind a kettő megérkezett. Ugyan a postaládába nem fért bele, de szerencsére Anikó, aki a 3. emeleten lakik otthon volt és átvette. 

Ügyhogy maximálisan meg vagyok elégedve. A Book depository árai valóban azzal, hogy nem kell a szállításért fizetni az angol amazon árai alatt vannak. Az amerikaival nem mindig veszik fel a versenyt, mert ott eleve olcsóbbak a könyvek, de a szállítási költség azért onnan is megdobja az árat. Azért azt tudni kell, hogy a regények puhakötésben angolul olcsók, a keménykötésűek annyira nem, a tényirodalom is borsos árú. Szóval van ahol továbbra is lehet versenyeztetni a hazai könyvesboltokat (Bookstation, Pendragon, Bestsellers), de van amikor megéri magának intéznie az embernek az egész ügyet.

 Közben a könyvesblogon is számoltak be kellemes élményekről.

Hasonlók

3 Comments

  1. köszii Lobo, hogy írtál erről, mert már én is kinéztem náluk pár könyvet. örülök, hogy oké velük minden 🙂

  2. Vicces még az volt, hogy tegnap kaptam egy számla x-edik példányát a postától, rá volt írva, hogy 1859 Ft, fizetve. Szóval ennyibe került volna a költség, ha én állom. Így csak tájékoztattak, de azért a szívbajt hozták rám, hogy nahát talán hiába írja a Bookdepository, hogy ingyenes a küldés, nálunk a királyi posta azért még mellékesben felszámol valamit.