Kütyük

Annak idején úgy gondoltam, nekem feltétlenül szükségem van egy Ipodra. De rájöttem, hogy még egy olcsó MP3 lejátszó is kár belém, mert nem vagyok egy nagy zenefan, elég nekem a rádió hallgatás is és a RadioCafe meg most már az MR2 egészen jól megoldja a zenei szinten tartásomat. Sőt, kicsit sikerült beleszeretnem a Vad Fruttik muzsikájába is.

Nem használtam ki különösebben az előző telefonomat és kicsit nagyzás most az E51 is, mert szintén csak rádió/zene/hangoskönyv hallgatásra használom. Most azonban van egy kütyü, ami érdekel, s ami jobban fekszik és ki is használnám. Az e-book olvasó.

Persze tudom én is ellene voltam és máig nem nagyon megy a képernyőről való olvasás. Az E51-gyel is próbálkoztam, olvasni egy regényt, de nekem az a méret kicsi. Viszont a manapság forgalomban lévő e-book olvasók igen meggyőzőek: méretre, funkcióra, használhatóságra. Persze a nyomtatott könyv elől nem sok teret hódítanának, főleg amíg itthon nincs rendes e-book kiadás, viszont ami angolszászoknál van az azért durva. Ráadásul megoldódna a postai szállítás gondja is, hiszen pénzért bárhonnan letölthetem a köteteket. Mondjuk ez az elképzelésem, hogy ha lenne egy e-book olvasóm, azon angol nyelvű könyveket olvasnék, hordoznám BKVra, utazáshoz, esetleg fotelben, ne adj isten ágyban is forgatnám. Mert például lefekvéskor is tudnék simán szemüveg nélkül olvasni, hála a zoom funkcióknak.

Szóval most bele vagyok szeretve az ötletbe, hogy nekem mégiscsak legyen e-book olvasóm. Praktikus és szakmai orkokból is (lássuk mit csinál az ellenség:). Úgyhogy amióta a Kindle megjelent érdeklődve figyelem a lehetőségeket, a kritikákat. Tudom, hogy nem olcsó mulatság a dolog, de egyelőre úgy érzem, megérné. Máris van egy csomó regényem, amiket nem olvasok el, mert a gépemen vannak meg, viszont egy könyv méretű olvasóval szemben nem igazán lennének fenntartásaim.  Csak itt is el kell köteleznie magát az embernek. Most éppen azért a Sony Reader tetszik leginkább, bár tudom nem az a legolcsóbb… Mondjuk nem mostanában lesz rá pénzem, persze szponzorálhatna valaki, akkor aztán tesztelném agyba-főbe, mondjuk kedvezményes kivásárlási lehetőséggel persze:)

Hasonlók

4 Comments

 1. Köszi Alie a te véleményedre kíváncsi voltam, mert tudtam, hogy már van Sonyd. Még érdekelne, hogy külföldről vettél is rá már könyvet? Vagy csak túrtál magadnak?:)
  Amúgy nekem is a Sony tetszik, bár az ember épp most próbál a Kindle DXre rábeszélni, az is szimpatikus…
  Nehéz nehéz…

 2. sajnos a sony e-book store csak usa/kanada, pedig akartam volna onnan venni könyvet még első lelkesedésemben. egyéb fizetős oldalak után pedig nem igazán kutattam.
  ígyhát maradt a “túrás” (micsoda eufemizmus 🙂

  viszont itt van egy csomó előformázott ingyenes angol nyelvű könyv különböző readerekre (sonyra is), természetesen nem a “tegnap kijött bestsellerek” kategóriából.
  http://feedbooks.com/