3 és 3

A harminc harmadik hónapnál az egyik legijesztőbb, hogy már csak 3 hónap és Babszem 3 éves lesz. De a szokásos közhelyet most kihagyom. A nyáron sokat volt tőlünk távol, ami mindannyiunknak részben jó volt de ugyanakkor rossz is. Nagyon hiányoztunk egymásnak, úgyhogy most egy darabig nem fogunk napokra elszakadni. Mindenesetre megnyugtató a tudat, hogy a gyerek bírja kezelni a távollétet, a nagyszülőket és az unokatestvéreket, s egyre inkább hiányzik neki a gyerektársaság. Most, hogy másfél hétig teszvesz néniéknél volt, folyamatosan Esztikét emlegette illetve amióta a szomszéd házhoz is megérkezett az unoka, többször kérte, hogy menjenek át hozzájuk. Néha még a bölcsis társakat is emlegeti.

A szobatisztaság is nagyjából rendben van. Estére még ő kéri a pelenkát, de többnyire reggel szárazon kerül le róla. Vissza tudja nagyon sokáig tartani, illetve ha akarja akkor hamar képes produkálni újabb köröket is a pisilésből. Mostanában már nem mindig vetkőzik le teljesen (eleinte nem szokta magán hagyni a nadrágokat még bokáig letolva se), és ügyesen irányítja a kukiját. A nagydolog az még a kritikus kérdés. Volt már, hogy elvonult és bilire ült, de sokszor még a gatyába engedi el magát. Lemértük és majdnem1 méteres, még mindig hiányzik vagy 5mm hozzá:)

Reggel amikor megérkeztünk, nagy örömmel várt, azóta egyfolytában a golyókkal játszik és még a strandra is el kellett vinni a legújabb játékát.

 

 

Hasonlók

5 Comments