Antinő

Tegnap délelőtt elmentünk az Árkádba, mert ajándékot vettünk Cica szülinapjára, valamint rajzlapot festéshez. Aztán belebotlottunk a Douglas féle szépségnapokba. A párom rábeszélt, hogy jelentkezzek egy ilyen kezelésre, úgyhogy kértem mára időpontot. S ma délelőtt visszamentünk, hogy megdiagnosztizálják a bőrömet, sminkeljenek és beszárítsák a hajamat. 

Azt hiszem én vagyok a szépségipar csődje, amúgy. Semmi rendszeresség nincs abban, amit magammal csinálok: néha tisztítom a bőrömet, néha krémezem, ritkán sminkelek, kozmetikushoz szinte sose járok, fodrászhoz azonban azért mostanában (hogy berövidítettem a frizurámat) 2 havonta igen. Persze ennek ellenére van a szekrényemben mindenféle arckrém, tonik, pakolás, kis táskányi sminkfelszerelés. Mivel többsége ad hoc jelleggű, soha nem passzolnak egymáshoz pl. a rúzsok és a kontúrceruzák színei, beszáradnak a szemspirálok és csúnyán összeállnak az alapozók. Rich Ginger ajakceruzám van 2 is. Majd megkérdem a húgomat, nem kéri-e az egyiket mert egy időben ő ezt használta. Az ember mostanában rákattant a természetes alapanyagú kozmetikumok kipróbálásár. Lassan egy fél éve van himalája sószappanunk, pénteken pedig egy kisebb vagyont vásárolt el a Tulasi boltjában krémekre, tusfürdőkre, kéz és lábápolókra, de egy ideje már az ő mosogatójukat használjuk és mosószódával, mosódióval mosok. Viszont mivel sose vetettem bele magam a kozmetika, pláne a smink rejtelmeibe még soha senki nem mondta, mutatta meg nekem konkrétan, hogy mi az ami jó, használ és mutat is rajtam valahogy, hát nem kellett sokat rábeszélnie a páromnak erre a kis kalandra. 

Diagnosztizálták a bőrömet, kiderült hogy roppant rugalmas még mindig, messze olyan mintha a 20-as éveim elején járnék, ezért aztán ránctalanító krémet nem is érdemes használnom. (Köszi a géneket!) Viszont mérsékelten száraz és zsírhiányos és bizony jó lenne, ha napi szinten krémezném, tonizálnám és hetente pakolásokat csinálnék rajta. Aztán jött a smink, ahol leginkább az döbbentett meg, hogy a procedúra 3/4 részében a csaj a szemhéjammal foglakozott, s a végén úgy nézett ki, mintha semmi se lenne rajta, mégis kiemelte valahogy a tekintetemet. Ehhey képest mondjuk a számmal nem sokat vacakolt, de úgyis azzal kezdte, hogy nagyon szép formája van, szóval eléggé el voltam gyengülve ahhoz, hogy az alulszínezést jóval később vegyem észre. Mivel szerdán frissen festették és vágták a hajamat, valamint reggel még meg is mostam, a fodrász csajtól megkaptam amit vártam: jól beszárította a frizurámat, ahogy én soha. Meg tanácsokat adott, mit lehet használni, hogy ne legyen olyan sprőd.

Szóval alajpában elégedett voltam. Köszi az embernek, aki rábeszélt, aztán meg lefotózott.

Ilyen lett:

 

Hasonlók

11 Comments

  1. egy mosoly tényleg hiányzik, ez így nagyon szomorú-agresszív-nyakadralépek kép 🙂 jó a frizu

  2. Lehet, hogy eddig más jött le a blogból de én egy ilyen kemény nő vagyok, akitől rettegnek a környékbeli kutyák, macskák, gyerekek és öregek. 🙂

  3. azt hiszem, ezt én is el tudom mondani 🙁 néha fodrász vagy kozmetikus, de kencéket se mindig veszek, nem érek rá sminkelni.. A fotó tetszik!

  4. Szaffyka mi véletlenül futottunk bele, tele volt Douglassal meg hostesscsajokkal az Árkád és érdeklődtünk. Gondolom csinálnak majd máshol (bevásárlóközpontban, ahol van üzletük) is ilyet figyelni kell mikor tartanak szépségnapokat. vagy csak belefutsz te is:)

  5. nagyon jó frizura!! mosolyt kérünk! meg másik rúzsszínt 😀
    (csütörtökön megyek hajmeresztő-hajvágatni.)