Adventi naptár

A kézügyességem csapnivaló, de ez életem elég korai szakaszában kiderült, elvégre akinek általános iskola 2. osztályában 4-t adnak rajzból és technikából, az amúgy színjeles bizonyítványa mellé, az azt jelenti, hogy rendesek voltak a tanárok. Amúgy a 4 színvonalat tartottam, kivéve amikor elméletet meg művészettörténetet tanultunk, akkor be-becsúszott néha a jeles is. Ez persze nem tántorított el soha attól, hogy hobby boltokban vásároljak, tervezgessek aztán egy gyenge próbálkozás után bármi kézügyességi dolgot feladjak. Pont ezért veszem meg minden Advent előtt a Praktikákat is. Rengeteg jó ötlet van benne, amit akár én is megcisnálhatnék. S rendszerint úgy is tervezek, csak aztán nem lesz az egészből semmi.

Amióta Babszem megszületett, de legalábbis 1 éves kora óta tervezem, hogy készítek neki adventi naptárat, saját kis ajándékokkal. Tavaly már be is vásároltam egy csomó apró Ikeás játékot, aztán valahogy elmaradt. Idén azonban úgy készültem, hogy legyőzöm magamat: a fiamnak lesz valami házilag összeállított adventi naptára. A belevalókat szinte egész évben gyűjtögettem, akaratlanul is, ugyanis mindig maradt nálam pár könyv, meg Kinder tojás amiket nem kapott meg Babszem. Na meg a tavalyi ujjbábok az Ikeából még megvoltak. Most már csak valami jó kis naptár kellett volna. Eleinte azt terveztem, magam csinálom. Aztán ahogy futottunk ki az időből kezdtem szemezgetni a készen kaphatókkal. Például a Tchiboban látott zsebes fenyővel, amit majd minden női lapban hirdettek. De a legszínpatikusabb mégis a gyerekszoba adventi összeállítása volt. Itt az olyan amatőr is talál magának megvalósítható ötletet, mint amilyen én vagyok. Amiket az utolsó pillanatban is el lehet készíteni anélkül, hogy a Kreatív Hobby teljes készlete otthon lenne az ember szekrényében.

S ma még elmentem vettem csomagolópapírt, fogast, függönycsipeszt és számokat és elkészült életem első Adventi naptára:

 

 

 

Hasonlók

3 Comments

  1. Mit akarsz, ez teljesen ok 🙂 Ja és a Tücsök most hozta haza a “negyedéves” értékelőt…. rajz, vonalrajz, vágás ollóval négyes 🙂 🙂