Pici baba

Ma a 36. heti ultrahangra voltam hivatalos, amire már vagy egy hónapja bejelentkeztem, biztos ami biztos. Aztán a héten még NST időpontra is, bár rögtön utána nem kaptam, de azt mondták, hátha előrébb ugrom, mert addig bárki megszülhet.

Pampalini kicsi. S most már nem csak a számoltnál 1 héttel kisebb, hanem hárommal, sőt kevés a magzatvíz és a méhlepény is el van öregedve. 33. hetinek felelnek meg a méretei. A szív és agyműködése rendben van, az UHs doki szerint még nincs tragédia, de figyelni kell, beszéljek a dokimmal és hétfőn mindenképp menjek vissza újabb ultrahangra. Zaklatott állapotomhoz képest ezek után az NST jól sikerült, volt azonnal hely és Pampalini még mozgott is, igaz közben a jelzője a gépnek elromlott, de végig jó volt a szívhang.

A dokimat is felhívtam, ő szintén annyit mondott, hogy bemegyek hétfőn, megvizsgál aztán lehet be kell feküdnöm megfigyelésre, esetleg infúzióra. Hogy miért vagyunk lemaradva, nem tudni, mert minden eredményem jó volt, nincs magas vérnyomásom, nem vagyok cukros, nem alkoholizálok se cigarettázok, se dorgozok – ezek szerepelhettek, mint kiváltó okok. Ráadásul előző terhesség probléma mentes volt – eddig ugye ez is. Csak most már értem miért volt mindenki meglepődve, hogy 4 héttel szülés előtt nem is olyan nagy a hasam. Én ezt betudtam annak, hogy amúgy se vagyok nádszál, előző méreteimhez képest fel se tűnik a méretnövekedés. Hát lehet, erre kellett volna figyelni.

Most még egy nyugis hétvége jön. Szerencsére Babszem jövő héten már nyaralni fog nagymamáéknál, úgyhogy miatta nem kell aggódni, meg neki se nagyon, hogy anya kórházba megy. Még szerencse, hogy a héten az emberrel elrendeztük a gyerekszobát. Aztán írhatom a listákat, hogy mit kell még megcsinálni, beszerezni, mert lehet, nem lesz annyi sok időnk, mint terveztük.

Hasonlók

4 Comments

  1. szülés előtt egy héttel 2970 grammot írt ki a gép a harmadik gyerekünkre,aki végül 4,10 kg-mal meg is született, s nem feltételezem,hogy egy hét alatt szedett volna magára bő egy kilót,látván anyja elkeseredett képét.
    nem lesz gond, nyugalom,nyugalom!

  2. [Zazálea](#11414104): Köszi a biztatást, engem nem is annyira a méretei aggasztanak, hanem, hogy a körülmények (méhlepény, magzatvíz) ami nem túl kedvező, de bízom abban, hogy valamit kitalálnak az okosok. Ha kell fekszem és olvasok még 4 hetet

  3. minden rendben lesz,hidd el,olvass! feküdj! örülj!
    (lásd,mily idióta tanácsokat adok, de a jó szív a lényeg)