Itthon

Kicsit el voltam kenődve, amikor vasárnap azt mondták, hogy ne is számítsak arra, hazamehetünk hétfőn. De aztán rájöttem, hogy igazán jó dolgunk volt a kórházban. Nagyon odafigyeltek Zsebire* a csecsemősök, mindegyikük imádta, mindig tudták hogy éppen hogy áll a helyzete, biztattak, meg dicsértek mindkettőnket, lassan már én is teljesen önjáró lettem ott. Elvégre normál esetben szülés után 72 órával hazaengedik a szülő+gyerek kombót, a mi 7 napunk elég hosszú ott tartózkodásnak számított. Tegnap este már mondták, hogy reggel kiteszik a lapunkat a hazamenők közé, majd a doktornő eldönti, hogy elenged-e. Ne bízzam el magam. Addigra már belenyugodtam, hogy akár még 1 napot is ott kell töltenem, inkább néztem az előnyös oldalát a dolognak: mire hazaérek tényleg minden el lesz rendezve.

De ma reggel a doktornéni mindent rendben talált, megkapta a csemete a BCG oltást, elvégezték rajta a kötelező vizsgálatokat és szabad utat kaptunk, mehetünk haza. A kórház elhagyása volt csak kisit hosszadalmas, előbb a papírokra kellett várni, aztán meg az ember haza is szaladt közben a hazamenő ruháért, amit az itt lévő nagyi válogatott össze, mert ugye én arra készülve, hogy van még 3-4 hetem hátra semmivel se készültem elő. Az elmúlt egy hétben minden a párom nyakába szakadt: a gyerekszoba átrendezése, bevásárlás, takarítás, főzés, Babszem, aki visszatért szombaton vidékről s még bennem is tartani kellett a lelket. Derekasan helyt állt.

Alig pakoltunk itthon le, szerencsére megjelent a doktornénink is, aki hozta a recepteket, megvizsgálta Pampalinit és szintén csak azt mondta, hogy etessem sűrűn. Szerencsére tej van, még nem adtuk vissza a Babszemhez kölcsön kapott Aventes mellszívó készletet, volt sose használt cumink is, úgyhogy itthon is mehet a szoptatás-fejés-cumiztatás. A nehézség csak az, hogy a kissrác méretei miatt ezt 2 óránként kell csinálni. De túléljük, ha beledöglünk is.

Délutáni pihenő alatt a két fiam közt aludni: priceless.

Fiúk elalvás előtt

*Az aprócska, koraszülött csecsemők közös neve a Zsebibaba az osztályon.

Hasonlók

2 Comments

  1. Szuper, hogy hazamentetek! És maradjon Zsebi 🙂 sokkal könnyebb kimondani, mint Pampát 🙂 És csudahelyes aprócska manócska, mindene megvan, tök rendben van, csak kicsike 😀 😀 😀

  2. Sziasztok, gratulálok a babácskához, gyönyörű kisfiú, az, hogy picike, csak még szebbé teszi. 🙂
    Egészséget, sok erőt, nagy boldogságot hozzá az egész családnak!