Pláza, kirándulás

Hétvégére azért már normalizálódott Babszem orrfolyása, köhögése meg szinte abszolút elmúlt, úgyhogy vacilláltunk, mi is legyen hétfőn. Mert ugye azon a napon van angol és úszás is. Ha nem megy, már mind a 2-ből a másodikat hagyja ki, drága pénzért, viszont ha megy és még nincs teljesen top állapotban, akkor meg veszélyezteti a nehezen megszerzett jó létet. Úgyhogy mindent attól tettünk függővé, hogy mi lesz szombat-vasárnap a sűrű programok mellett.

Ugyanis szombaton Babszem az apjával a Planetáriumba ment. Csütörtökön hívtak fel az oviból, hogy most éppen a bolygókat veszik és hétvégére szülős-gyerekes kirándulást szerveznének a Planetáriumba, megnézni a csillagokat. Persze igent mondtunk és a fiúk nagyon élvezték a programot. Vasárnap volt Cica születésnapja, meghívott minket ebédre Budaőrsre. Azt terveztük, hogy előtte ha lehet jó korán elmegyünk megnézni az új plázát, a Köki Terminált. Már nyitásra oda szerettünk volna érni, hogy megelőzzük a tömeget, de sajnos ez persze nem jött össze. Amúgy nem vagyunk egy ilyen nyitásra megyünk és kenyérpirítóért sorba állunk fazonok, de két okunk volt elmenni. A CandAban mindenre 20% kedvezmény volt, s a fiúk téli ruhatárára erősen ráfér egy kis turbó. Babszem kinőtte a farmerjét, 5 ujjas kesztyűit, Zsebinek meg nincs harisnyája stb. Az ember meg az Obi-ba szeretett volna körülnézni és itthoni szerelgetésekhez (pl. Knapford állomás elkészítéséhez) kiegészítőket venni. Úgyhogy ott voltunk sok-sok emberrel együtt, s megállapítottuk, hogy nincs ez a pláza rendesen átgondolva még. A parkoló kész katasztrófa, a beállás nagyon lassan megy, ráadásul nincsenek a mélygarázsnak számozott, vagy nevezett részei, úgyhogy majd mindenki kicsit esetlenül bolyongott és kereste az autóját és hogy melyik ajtó vezet az ő szintjére. A legnagyobb sor az Euronics előtt állt, nem tudom ott mit adhattak. Mindenesetre mi ketté váltunk, a nagyfiúk barkácsboltba mentek én a magamra kötözött Zsebivel ruhaboltokban barangoltam és nagyjából meg is vettem amit szerettem volna. S nem csábultam el, csak a srácoknak vásároltam, céltudatosan. (Majdnem vettem egy táskát, de rájöttem, hogy most még egy darabig úgyis a nagyszerű Fila hátizsákot fogom hordani, mert abba belefér baba-mama cucc rendesen, babakocsihoz meg van pelenkázó.)

Zsebi elég jól bírta a vásárlást (aludt) meg nagyjából az utat Budaörsre is, ott megkajált aztán mi is ebédeltünk közben nézelődött, dumálgatott, de délutánra már elfáradt és nem nagyon találta a helyét, nem tudott jól enni és aludni. Úgyhogy elmentünk inkább kirándulni, mert a hordozóba betéve két lépés után már húzta is a lóbőrt. Csak én nem voltam annyira hegymászáshoz öltözve, mert kihasználva, hogy kimozdulunk, szoknyát vettem fel, de azért egy kisebb dombra még ez is elegendő volt. Viszont a nagyobb hegyre, ahova Babszem még fel akart menni, már nem mentünk, inkább visszatértünk Cica úrral a házhoz és végre Zsebi is nyugodtan kajált. Babszem roppant élvezte az egész utat.

Vasárnap estére pedig eldőlt: Babszem még nem megy a héten se oviba, viszont feljön érte anyu és pár napot Kanizsán fog tölteni.

Valamint az is kiderült, hogy én is elkaptam a nyavaját, már hétvégén fújtam az orrom, reméltem, hogy Zsebit elkerüli a kórság. De sajnos tegnap már ő is erősen szörcsögött és éjjel nem sokat aludtunk.

 

Hasonlók