Zsebpénz sálálá

Tavalyelőtt még azt mondtuk Babszemnek, hogy havonta kaphat egy mozdonyt. De ez a tendencia valamelyik nagyobb születésnap, névnap környékén, amikor jól el lett látva ilyesmivel, kicsit leállítottuk a dolgokat. Azóta amúgy is naponta talál ki újabb mozdonyokat, amiket szeretne, ha meglennének neki. De most már nem csak Thomas és barátai vannak, hanem a modellvasút is. Vannak katalógusai, amikből válogatni szokott. S ha lehet a modellvasutas cuccok még drágábbak, mint a sodori mozdonyok. A katalógusban ott vannak az árak is, euróban. Durvák.

Úgyhogy bevezettük a zsebpénzt. Már eddig is volt pénze, egyszer vett belőle magának Anna és Peti könyvet pár éve a Könyvfesztiválon, azóta csak eltettük, amiket konkrétan ő kapott kézbe mondjuk a déditől. Először azt mondtuk, hogy minden hónap első napján kap 1000Ft-ot, hogy félre tegye és akkor nyárra meg tud venni egy mozdonyt a Piko katalógusból. Találtam neki egy még Angliából hozott Beatrix Potteres teás dobozt, az lett a kincses ládikója, ahol gyűjti a pénzt. Csakhogy miután már a kézhez kapott pénz másnapján el kezdte kérdezgetni, hogy mikor jön a következő adag. Aztán meg utána számoltunk, hogy így nagyon lassan jön össze a Herkulesre való pénz, úgyhogy kicsit változtattunk: minden héten kap pénzt, 500Ft-ot. Ettől függetlenül azért a vásárlási igényei napról napra változnak. Most már addig jutott, hogy lehet, inkább több dolgot vesz a modellekből (tehervonatok, kocsik stb.) nem egy nagy mozdonyt. S van új Thomas és barátai film is (A Dieselek napja) benne újabb mozdonyok, amiket meg lehetne venni.

Aztán meg az ember feltette a gépre először a Railroad Tycoon 3-t, majd 4-t, ahol lehet vasutat építeni meg mindig újabb mozdonyokat venni, sőt kiszínezni azokat (Babszemet még nem érdekli a gazdasági vonulata a játéknak). Úgyhogy tegnap ki lett osztva a “Te vagy a világ legaranyosabb apukája” cím.

Zsebi pedig elkezdte hallatni a hangját, mármint hangokat formálni, mint “tetetetete” meg ilyesmik. Nagyon aranyos, ahogy néha magában eldumálgat.

Hasonlók

1 Comment

  1. Szia,
    mar reg olvasoja vagyok a blogodnak. Irtad egyik bejegyzesedbe,hogy sikerult talalnod egy jo Thomas-os beszallitot(vagyis akitol rendelsz relative jo aron), a fiam most kezd Thomas lazban egni, ha nem nagy titok (privatban) megosztanad velem ezt az infot,hogy kitol.

    Koszi!
    udv,
    Rodick