Évzáró

Mindig is bajban voltam azzal, ha ünneplős ruhába kellett öltöztetni Babszemet. Legnagyobb problémát még az jelentette, amikor próbáltam kitalálni, mit viseljen a keresztelőjén. Azóta a bölcsődében, óvodában az ünneplős ruha azt jelentette, hogy ing (többnyire csíkos vagy kockás, sose volt még fehér vagy egy színű inge a gyereknek) és nadrág. Sose bírtam megbarátkozni a műszálas fekete nadrág, csokornyakkendő fehér ingecske ne adj isten mellény kombóval. Az apja így is szokott piszkálni, hogy minek szegény gyereket kényelmetlen cuccokba bújtatni. De az az igazság, hogy szerintem volt párszor, hogy a nyári könnyű pamut rövid ujjú ing sokkal lazább és hűsebb volt pl. mint egy zártabb nyakú póló. Mondjuk lassan be kéne szerezni legalább egy hosszú ujjú fehér inget, de tudom, hogy az lesz vele, hogy megveszem aztán mire fel kéne valami alkalomra venni, kinövi a gyerek.

Ma volt az évzáró az oviban. Év elején még úgy volt, hogy a fele csoport, akik már ott voltak, amikor Babszemék bekerültek iskolába megy, de a végén csak 5 gyerek lett iskolaérett. Úgyhogy az óvónők a szokásos ballagás helyett inkább évzárós műsort csináltak, amibe beillesztették a gyerekek búcsúzását is. Mivel Babszem most pont nem volt két hétig, meg a fél csoport bárányhimlős volt, nem is nagyon akart ott lenni a mai nap. Sőt reggel még mondta is nekem, hogy majd megbeszéli az óvónőkkel, hogy ő inkább fenn marad a szobájukba és nem lesz ott a tornateremben, ahol tartják a bemutatót. Ráadásul még ünneplő ruhába is kellett menni. Mondjuk még tavasszal vettem 2 inget is neki, előrelátóan 128-as nagyságban, úgyhogy volt választék, ráadásul az egyiknek fel lehetett csinosan hajtani az ujját, úgyhogy félhosszúként viselhette. Valóban nem szerepelt a főműsorban (nagyon aranyos mesét adtak elő a többiek, a Toppantós királykisasszonyt), de aztán a közös versmondásban, éneklésben már ő is mondta amit kellett, sőt az egyik búcsúzónak átadhatta a virágot meg a ballagós táskát (amúgy mennyire gáz már, hogy az oviban is ballagnak? s igen, volt akinek eljött az egész családja: nagyszülők, rokonok stb. kiöltözve és hallottam, hogy utána még lesz máshol is vacsora, vendéglátás… ). Itt tört el a mécses, később azt mondta az óvónő, azért, mert elfelejtette, kinek kell adnia:) de aztán Ági néni kisegítette és utána minden jó volt.

A csoportszobában még volt egy kis eszem-iszom a gyerekeknek, meg tánc és fiús anyukákkal megállapítottuk, hogy a gyerekeink teljesen egyformán ropják, teljes odaadással, elég robotikusan és még véletlenül se a ritmusra, de legalább élvezik, nekünk meg jó szórakozás nézni őket, mert cukik. Amúgy videó meg kép nincs, mert Zsebivel voltam, akit főleg tartani kellett, de egész jól bírta a műsort, meg a csoportszobában ehetett kekszet, szóval boldog volt. Csak persze idegenekkel nem ismerkedett, hiába próbálkozik már napok óta nála a Csabi anyukája, nem hagyja, hogy felvegye más, csak anya. De azért mosolyogni mosolyog mindenkire, akinél kütyü volt (fényképezőgép, videó, telefon) arra extrán odafigyelt.

Ja és egyébként az ing most annyira bejött Babszemnek, hogy fürdésig nem vette le és kérte, hogy a másikat feltétlenül vigyük magunkkal a Balatonra is.

Hasonlók

1 Comment

  1. Sajna előbb utóbb be kell ruházni fehér ingbe… még ha csak évi 2* 40 percet lesz is rajta. Viszont szerintem hosszú ujjú, mert azt fel lehet hajtani (jól látod) 🙂

    azt hiszem az idei volt az első év, amikor már betűrettem a Tücsökkel az inget, mert eddig helyesebb volt kilógós verzióban…