Balatoni nyár

Részben persze a tó mellett jobban el lehet viselni a hőséget, mint a városban, bár esténként erőst vágytam haza a klímánkba. Mert itt az éjszakák rosszabbak a meleg, állott levegő miatt. Illetve csak voltak, mert a tegnap éjszakai vihar szerencsére hűtött annyit a levegőn, hogy ma nem lesznek ilyen problémák és napok óta először Zsebire is fogok takarót tenni.

Szóval a hét eleje eltelt úgy, hogy élveztük az igazi balatoni nyarat. A gyerekek fürödtek, még a legkisebb is két alkalommal kipróbálta a tavat, szo-szo tetszett neki. Aztán én szerda délelőtt elmentem Keszthelyre, hogy születésnapi ajándékokat meg tortahozzávalókat vegyek. Mire hazaértem, anyuék azzal fogadtak, hogy Babszemnek 38 fokos láza volt. Estére kiderült, hogy az Egerszegre hazautazó Adri is megbetegedett, de ő hányt is. Babszem szerencsére nem, csak magas láza volt, amit gyógyszerrel, kúppal, ülőfürdővel próbáltunk levinni, kisebb-nagyobb sikerrel. Szerencsére enni jól evett, sokat ivott és pihent. Csütörtök reggelre már jobban is volt. Délutánra, meg estére ugyan ismét felment a láza, de pénteken már teljesen tünetmentesnek nyilvánítottuk. Húgom megkérdezte a gyermekorvos barátnőjét, aki ráadásul Balaton mellett praktizál, s kiderült van ilyen 2 nap magas lázzal járó vírus.

Dóri és Eszti a két stramm leány nem kapták el, Zsebinek azonban volt egy kis hőemelkedése, meg ugye jött a hidegfront, úgyhogy a csütörtökre meg péntekre virradó éjszaka nem volt valami fényes. De aztán ma kiderült, hogy inkább a fogával lehet a gond, mert több liternyi nyálat folyatott ki és a keze is állandóan a szájában volt.

Pénteken megérkeztek a húgomék, mert Adri se volt tegnap este óta lázas, úgyhogy ma este mi vigyázunk a gyerekekre, mert anyuék bementek Kanizsára, hogy szedjenek gyümölcsöket, bevásároljanak, meg kimossanak ránk:) Előre láthatólag majd vasárnap tartunk igazi születésnapot Zsebinek

.

Hasonlók