Helló Pista!

A múlt hét vége eredetileg egyszerű menetnek tűnt, aztán elég zaklatottra sikerült. Úgy volt, hogy jön a nagyi csütörtökön, pénteken Babszem elköltheti a zsebpénzét a játékboltban, aztán szombaton kimegyünk Szadára majd onnan megyünk Tiszavasváriba, nyaralni. Az első lépés jól ment, nagyi megérkezett. Aztán csütörtök este valami hasfájásos sírása volt Zsebinek, arra gondoltunk, hogy a vacsorára megkóstolta a kovászos uborka tekergette a gyomrát. Babszem megvett egy mozdonyt és egy étkezőkocsit, s már alig várta, hogy menjünk Tiszavasváriba, ahol kipróbálhatja nagypapa terepasztalán. Pénteken délutánra Zsebi azonban belázasodott, méghozzá elég magas volt neki, 39 fölött ment is a hűtőfürdőbe, amiért annyira nem lelkesedett, ráadásul enni se nagyon akart, inni még csak-csak ivott, viszont a cicit teljesen elutasította. Éjfélkor volt utoljára láza, akkor kapott még egy kúpot aztán az egészet mintha elfújták volna. Láza nem volt többé, ám csak a kedvenc vaníliás desszertjét volt hajlandó fogyasztani, inni meg csak vizet, az anyatejet fejve se akarta, nem csak a forrástól fordult el.

Közben az ember már péntek este kiment a telekre, s mire kiért eldöntöttük, hogy nem fogunk szombaton vidékre menni, de a kerti munkákkal haladni kell, úgyhogy telefonos segítséget kértünk. Elhívtuk Cicát, aki még nem látta a birtokot, csak mindig készült kijönni, hogy barackért cserébe vigye ki a nagyit meg Babszemet szombaton Szadára. Jómagam otthon maradtam Zsebivel, aki bár láztalan volt, de továbbra is nagyon nyugtalan, úgyhogy délután kihívtam az ügyeletet. A doki meglepően hamar megérkezett, megvizsgálta a kisembert és kimondta az ítéletet, hogy ez bizony vírus lehet, egy napos lázzal de még pár nap nyugtalanságra számíthatok. Kicsit megnyugodva és egy láztalan éjszaka után végül úgy döntöttünk, hogy vasárnap délután nem csak Babszem és a nagyi fognak leutazni busszal Tiszavasváriba, hanem Zsebivel mi is megyünk és autózunk.

Az út egész jól sikerült, Zsebi aludt több mint egy órát, csak az utolsó 25 percet viselte nehezen. Mikor megérkeztünk akkor viszont már nagyon jó kedve lett és örömmel fedezte fel a rég nem látott nagyszülői lakot.

A betegségnek úgy tűnik egyik nagy következménye, hogy spontán megtörtént az elválasztódás. Zsebi elutasítja az anyatejet. Úgyhogy most a nagy feladat, kitalálni, mit hajlandó helyette fogyasztani (egyelőre a víz amit bele lehet dönteni), valamint az eddigi szoptatás közben elalszikot is fel kell váltsa valami más módszer. Viszont én ismét ehetek fűszeres kajákat. Úgyhogy pápá szoptatás, helló Erős Pista!

Hasonlók