Első kör

Először tehát Tiszavasváriban jött meg a Jézuska. Már vasárnap feldíszítettük a fát. Teszvesz néni engem kért meg, hogy vigyek karácsonyi zenéket, mert szerinte úgy kell a díszeket aggatni, s a nagyszobában csak a tévéről tudjuk hallgatni, szóval vigyek pendrive-on. Úgyhogy muzsikáról gondoskodtam, de persze nem a szokásos Csendes éj szólt, hanem Michael Bubble meg válogatás, szóval nem biztos, hogy pont ilyesmire gondoltak, amikor felkértek DJ-zni.

24-én dupla ünnep is volt, mert akkor van teszvesz néni születésnapja is, úgyhogy ezzel egész nap lehet poénkodnia a családnak. Este aztán volt ajándékbontás, mindenki örült annak, amit kapott. Zsebinek jutott kukás autó, aminek van sofőrje de még be is lehet mellé ültetni valakit és a vezetőfülke ajtaja is nyílik. Babszem meg kapott vagonokat a terepasztalhoz, meg Lego készletet, amiből kis autókat lehet összeállítani.

Karácsony első napján pedig elmentünk meglátogatni a keresztszülőket, úgyhogy lefutottuk a hivatalos köröket. Azért az ilyen karácsonyozásnak előnye az, hogy nem kell otthon nagy rendet vágni, meg napokig sütni-főzni. Mert azért a sok finom kaja azért eléggé azt jelenit, hogy teszvesz néni nem sokat mozdult ki a konyhából. Igyekezett a hagyományos menüt úgy csinálni, hogy passzoljon a diétánkba, a sok hús mellé voltak jó zöldséges kaják is.

Aztán tegnap délután feljöttünk Pestre, ma délben pedig lejöttem a fiúkkal Kanizsára. Itt is nagy volt az öröm, mert a reklámokból kinézett Lego bányát kapta Babszem, úgyhogy a papával a délután azt építgették és egész jól haladtak. S még holnapra is maradt.

Hasonlók