Fociláz

Babszem még óvodába járt focizni, de az úgy heti egyszer volt, többnyire a tornateremben és alig tartott egy órát. Az edzők javasolatára voltak akiket elvittek egyesületbe is, többek között Zalánt, aki tavaly óta jár is hetente kétszer edzésre. Egyáltalán nagyon oda van a fociért és tavaly már kezdte megfertőzni Babszemet is, aki érzi, hogy foci nélkül nem igazán fiú. A Zalánnal mindig abból áll az udvari játékuk, hogy rúgják a labdát, párszor volt a tavasszal meg nyáron, hogy elmentünk velük szombaton vagy vasárnap az Óhegyre vagy a Csajkovszkij Parkba focizni. Az iskola kezdetekor meg párszor Babszem rákérdezett, hogy nem járhatna-e ő is edzésre a barátjával. Egyszer elkísérte őket edzeni, ott maradt végignézte mi mindent csinálnak, meg három hete egy meccsre is elment Zalánnal (ami Telkiben volt, ahonnan aztán az ember hozta haza őket, mert az anyuka, akivel mentek elszámolta magát, s nem vitt elég pénzt buszjegyre). Mi azért még egy darabig elhessegettük Babszem kérését, hogy had járjon edzésre, mondtuk, hogy amúgy is nagyon fáradt esténként, ez a heti kétszeri foci még jobban kimerítené, ráadásul nem is biztos, hogy kezdőként ugyanott gyakorolhatna mint a Zalán stb. De végül megegyeztünk, hogy megkérdezzük az edzőt, járhat-e Babszem is velük  és Jani bácsi igent mondott (ő amúgy még az oviból ismerte a fiunkat).

Úgyhogy múlt héten hétfőn már vittem Babszemet edzésre, szerdán aztán a rossz idő miatt nem volt foci, viszont pénteken igen, akkor Zalánékkal ment és az ember hozta el őket, s mondta, hogy hívták Babszemet is vasárnap edzőmérkőzésre. A hétvége nagy izgalomban telt hát el, Babszem végigizgulta a vasárnap délelőttöt kint Szadán, hogy vajon odaérünk-e majd időben a meccsre, de fél 4-re ott voltunk. Mivel Zsebi bealudt, a nagyfiúk maradtak ott én hazajöttem, úgyhogy nem láttam az első szereplését, de el tudom képzelni 🙂

Babszem jól fut, de még nincs igazán labdaérzéke. Sokat kell majd még gyakorolnia, mert eddig csak kapura rúgásokat játszott, nem nagyon tudja vezetni a labdát, meg bármit is kezdeni vele, ha megkapja. Az meg, hogy megszerezze még inkább nehezen megy neki. Viszont csapattársaival ellentétben, akik gondolom rengeteg focit néztek már meg ezért aztán 7 évesen képesek olyan színházi előadást eljátszani még edzésen is, amilyet csak a tévében látni, őt a focinak ez a része még érintetlenül hagyta. Szóval azért nem hiszem, hogy hatalmas karriert futna be focistaként Babszem, s tudom, hogy Vekerdy is ellenzi az ilyen fiatalon sportoltatást, de Babszem most nagyon boldog, hogy járhat edzésre.

Fociláz

Hasonlók