2 méter 35 centi

A hétvégén meg lettek mérve a fiúk, Zsebi egy centire van az 1 métertől, Babszem pedig 136 centis. Jól megnőttek.

Múlt héten kedden edzésen kicsit megrándult Babszem lába, úgyhogy csütörtökön nem is ment el focizni, de most különösebben nem is bánta a mulasztást. Egyrész a Zalán már második hete otthon volt bárányhimlővel, másrészt meg itt volt teszvesz néni, aki szerdán jött aztán pénteken este utazott is haza, s míg Zsebit két napra ki lehetett venni a bölcsiből, addig a nagyobbnak csak a suli utáni órák maradtak a nagyival. Ezt próbálta kihasználni.

Szombaton, tavaszi szokás szerint kint voltunk Szadán, megint volt sátorállítás, Zsebi megint nem aludt, de azért egész jól eljátszottak hol együtt, hol külön-külön. Persze igyekeztek volna segíteni is, de vagy olyasmit szerettek volna csinálni, amihez még kicsik (pl. Babszem ásni akart, meg trágyát pakolni, hordani), vagy amit végezhettek (ültetés, locsolás, gallyak szállítása) hamar megunták.

Vasárnap dolgozni voltam, most kivételesen délelőtt, hazafelé leszavaztam, aztán még együtt elmentünk sétálni, focizni. Kihasználtuk, hogy nyitva volt még az ovi a választások miatt (ott  szoktak lenni a szavazókörök), úgyhogy kicsit az udvarában volt rohangálás. Aztán a Csajkovszkij parkban a focipályán Babszem egy csapattársa volt az öccsével meg apukájával, hozzájuk a nagyok beálltak focizni. Később Zsebi is rúgott pár labdát (nem azt, amivel játszottak, hanem mindegyik mást) nekik én meg beálltam a kapuba, hogy kicsit egyenlőbb legyen a csapat. A kisebbik fiú egyszer megjegyezte, hogy “Most a nagyi véd!” Mentségére mondom, hogy messze volt és félhomály….

Ma arra mentem a bölcsibe, hogy a gondozónő kérdezte, miért mondhatja Zsebi azt, hogy “megyünk a partra”, s felsorolja az egész családot. Először én se értettem, azt hittem a Balatonról beszél, de később rájöttem, hogy nem, hanem a tengerpartról. Amikor lefoglaltuk a szállást, Babszemmel felidéztük, vajon emlékszik-e rá, amikor a KRK szigeten volt, mert most is oda készülünk. Nem is gondoltam volna, hogy még ennyi idő után is izgatja Zsebit a dolog, de hazafelé mikor összefutottunk Zalán anyukájával, neki is mondta, hogy “Anya, Apa, Babszem és én megyünk a partra”.

 

Hasonlók