A teremtmény

Az elmúlt évem, ahogy arról a Popkult, csajok satöbbi legutóbbi adásában is beszéltem arról szólt, hogy kiváltottam a Benedict Cumberbatch fangirl igazolványomat. Az adás felvételekor a legfrissebb vele kapcsolatos élményem azonban még a jövő volt. Most meg már a múlt, úgyhogy tudok róla írni.

Szeptemberben kitaláltam, s elhívtam A-t, hogy menjünk el az Urániába, ahol ismét leadják a 20 ben felvett londoni Nemzeti Színház Frankenstein előadását. Ahol annak idején a két modern Sherlock, Benedict Cumberbatch és Johnny Lee Miller játszották Victor Frankensteint és a Teremtményét felváltva. A rendező amúgy az a Danny Boyle, aki később a 2012-es Olimpia nyitó műsoráért is felelt, plusz kult angol filmeket rendezett. Szóval azóta is rendszeresen és sikerrel adják le külföldön is mozikban ezt az előadást, s lehet választani, hogy melyik szereposztással nézzük meg. Persze azt választottam, ahol Cumberbatch a Teremtmény, mert mégis az a szerep az érdekesebb. Úgyhogy kedden este ott voltunk A-val az Urániába és hihetetlen élményben volt részünk. Elképesztő előadás volt, én ahogy visszaemlékszem a regényre, igazán hű volt a cselekményhez, látványosan állították színpadra a történetet és valóban Cumberbatch brillírozott benne. Érdekes lehet persze a fordított felállás is, de nekem ez tökéletesen megmutatta megint, hogy ez a színész bármire képes és azt a legjobban adja elő.

Itthon se volt amúgy gond az esti kimaradásommal. Zsebi elengedett, együtt aludhatott apával és Babszemmel, végigaludták nyugiban az éjszakát, már akkor durmoltak, amikor hazaértem, márpedig jól jött minden csatlakozásom, úgyhogy aránylag hamar (23.20) otthon voltam.

 

Hasonlók

1 Comment