Meglepetés

Erről azért kell írni, mert szerintem tökre példaértékű és megmutatja, hogy az internet sok mindenre jó, s idősebbek is bőven elkezdhetik a használatát.

Az úgy volt, hogy közeledett Alex, a kozmopolita unokaöcsi első születésnapja. Még a mi fiaink is be voltak sózva annyira, hogy Babszem erősködött egy nappal korábban, csütörtökön hívjuk fel a svédeket, mert ugyan csak pénteken lesz a nagy nap, de ő akkor LogisSchoolban lesz, később ér haza, s hátha addigra már aludni fog az ünnepelt. Tárcsáztuk hát Stockholm-ot, ahol apu vette fel a skype-ot. Ugyanis ő és a mama szép csöndben és titokban, meglepetésként délután 4-kor megjelentek. Előző nap még pont beszéltünk velük telefonon*, sőt akkor, amikor a húgomék meg a skype-on voltak szintén a nagyszülőkkel társalogva. Senkinek nem szóltak egy szót se, de hát úgy voltak vele, hogy eddig egyetlen unokájuk első szülinapját se mulasztották el, a legkisebbével se tesznek kivételt. Úgyhogy apu szépen az internet használatával repülőjegyeket, vonatjegyeket foglalt, térképen kinézte az útvonalat, a tömegközlekedést, mert nehezített pályán voltak, ugyanis húgomék épp a nyáron költöztek és az új lakásnak a címét ugyan tudjuk, de eddig még nem járt ott senki a hazaiak közül. Egész mostanáig.

Szóval a nagyszülők eléggé megleptek mindenkit. Szerencsére a húgomék jól vették a dolgot és befogadták őket pár napra 🙂

*Aznap egyedül azon voltam meglepődve, hogy anyu azt mondta fodrásznál volt. Gondolkoztam is rajta, hogy vajon miért? Hiszen csak akkor szokott elmenni, ha minket vár (ami az őszi szünetig nem volt esedékes), vagy valami nagy eseményre hivatalos.

Hasonlók

1 Comment

  1. Kicsit még részletezhetted volna, hogy a reptéri busz foglalása a google fordítóval milyen jól sikerült, valamint, hogy a helyközi vasútra is is tudtak jegyet venni, svédes kiejtéssel. És igen, nagyon nagy örömmel fogadtuk be Őket, Ők meg cserében nagyon jól érezték magukat:)