Szigorlat

Nah lezajlott a szigorlat is. A tételek ugye megvoltak, összeszedve minden. De a tanfolyás miatt nem vehettem ki közvetlen a szigorlat előtt tanulmányi szabit.
Így aztán persze csak a hétvégémet tudtam a komolyabb tanulásra szánni, meg a hétfő estét.
Vasárnap még kerti partira is mentünk SZShez. Mielott elindultunk, na gondolom kipróbálom az önbatrnítót merhogy az egyetlen szoknyám, amiben el lehetne szigorlatra menni az rövid, a lábam pedig főszerepet vállalhatna a legjobb hyporeklámban.
Nem ajánlom. Eleinte semmi se láccott, aztán még szerencse, hogy nadrágban voltam. Mintha koszos lett volna a lábam, mert persze a lábfejemet nem kentem be, így aztán a bokámtól lefele hofehér voltam. És bár már lassan eltelt egy hét, még mindig vannak nyomai a dolognak, pedig igazán, a meleg miatt naponta minimum kétszer fürdök, és csak 1x tettem kísérletet arra, hogy egyenletesen újabb réteget kenjek fel… Hát nem sokat javított a dolgon. Csíkos lábbal mentem a szigorlatra.
Mert közben persze jelen voltak az angolok is, vagyis csak a Debbie, aki orrba-szájba tanfolyamozott nekünk. Jöttek is a kerti bulira a férjévek ahol azért jártunk jól, mert Debbiék a budai villákból lehoztak minket taxival, így őket se rázták át, nekünk meg nem kellett buszra várni meg egy csomót átszállni.

Hétfő este meg vacsorához a párom belémdiktált egy pohár száraz vörös bort (vagyis kettőt és a diktálás se volt komoly, hagytam magam), merhogy szerinte úgy elviselhetőbb vagyok és kevésbé cidrizek.

Nem is tettem, viszont fogtam magam és lefeküdtem.
Szigorlatban az volt a nevetséges, hogy a fő tantárgyunkból megadott 20 részes tételsorból igazából csak 2 volt tananyag az elmúlt két évben. De sebaj. A tanulmányi szabi alatt összeszedtem a tételeket aztán egy hétvégét készültem.
Ugyan már korábban bejelentettem az igényemet, hogy szeretnék az elején lenni a szigorlatnak, de kiderült, hogy mindenképpen meg kell várni az eredményhirdetést, ezért aztán beleegyeztem az érkezési sorrendbe. Volt szerencsém 1jó tételt húzni meg egy kevésbé jót, de mivel ekkor Sebi még (aki állat sokat késett 9 helyett 1/2 10kor kezdtünk) kávé előtt hallgatta, nagyokat ásított s arra a keresztkérdésére, hogy a Netscape böngészőnek mi a hivatalos neve, csípőből mondtam, hogy Navigátor, nem igazán kötözködött az IKB Infos társadalom programjával kapcsolatban se (amirol csak blabláztam). Végighallgattam az egyetlen csajt, aki 3t kapott. Eléggé szerencsétlenül csinálta a dolgot, mert hiába rágták a szájába, nem a mindenható tanszékvezetőnél írta a szakdolgozatát, ami nem lett valami fényes, csupán egy szemináriumi dolgozat kibővítése volt, ráadásul pechesen pont olyan tételt húzott, ami Sebi nagyszerű cikkén alapult… hát megnyalta rendesen. Ki is akadt, mert ő eddig mindig mindenbol ötöst kapott.

Hasonlók