Magyarázat

Az úgy volt, hogy tegnap délután elhatároztam, ha már a decembert mindenféle okok (munka, család) miatt kevéske tartalommal zártam, ezt az új évet másképp kezdem. Meg is beszéltük anyuval, hogy 2006 csak jobb lesz mint a tavalyi év, mert a páros számok jobban bejönnek. Mert ugyan nagy tragédiák nem voltak, de azért sok minden rosszra fordult a családban, főleg egészségügyileg. Tehát találtam ezt a képet, nekiálltam bütykölni, míg a párom a fürdőben tevékenykedett, aztán egyszer csak paff, minden sötétbe borult. Történt mindez úgy negyed hét felé. A biztosítékok álltak felfele, mint a cövek. Szomszédban meg alattunk volt áram. Sehol ember a házban, aki villanyszerelő.
Gyertyagyújtás (a fánkon úgyse volt égő), még jó, hogy pont délelőtt találtam meg a tavalyi (izé 2004-es) gyertyákat, mert azt hittem eltűntek és újakat vettem, s kiderült az is, hogy a Rigából szerzett díszgyertyának csodás a fénye…. A kislámpa keresése tovább tartott.
Jó, akkor menjünk le és írjuk fel a telefonunkba az összes hibabejelentős számot a lépcsőház bejáratánál (majd gyorsan másoljuk mindezt papírra is, mert a mobil épp lemerülőben), aztán telefonáljunk gyorssegélyért és számoljuk össze, vajon a háztartásban van-e annyi kápé amivel egy újévi kiszállást ki tudunk fizetni.
A karbantartók persze az ELMÜhöz irányítanak, előbb inkább őket zaklassuk. Oké, másik telefon. Ígérik jönnek, ha az ő hibájuk nem fizetünk, ha igen akkor muszáj lesz. Romantikus gyertyafénynél álljunk neki vacsorázni (igyekezzünk 1 nyitással kipakolni a hűtőt). Vacsora közben rájönni, be se tudnak jönni az ELMÜsök, mert a kaputelefon is süket. Aztán visszatért az áram. Kirohanok, a lépcsőházban kéknadrágosokat látok mászkálni, gondolom szólok nekik, kösz hogy kijöttek. Kiderült, hogy egy emelettel feljebb, de egész máshol szintén elment az áram, ők korábban szóltak az ELMÜnek, hogy jöjjenek ki, s a lépcsőház nagy szekrényében volt a hiba forrása. Ezt elhárították. Azért a vacsorát már gyertyafényben fejeztük be és közben megnyugtatóan dörmögött mögöttem a hűtő.
Vacsora után hát elhatároztam, újra megcsinálom a képet és feltöltöm, majd nekiálltam megírni a szerencsétlenséget.

A gyertyagyújtásnál tarthattam, amikor ismét sötétbe borultunk. Most viszont aztán mindenki a házban. Sőt a szomszéd ház is és az utcán se égett a lámpa. Kimentem a folyosóra tájékozódni, teljesen rezignáltan, mi már ezen 1x túl voltunk. Gyertyák és zseblámpa újra előkerült, sokkal flottabbul mint alig másfél órája. Aztán megejtettem amire régóta készültem, gyertyafényes, arcpakolásos relaxálós fürdőt vettem. A filmet még a laptopon kezdtük nézni, aztán tíz után (ismét másfél órás kiesés) visszajött az áram és a nagygépen fejeztük be.

Viszont a kedves se tiltakozott, hogy Wallace és Gromitot állítsuk be ébresztőre a biztonság kedvéért.
Szóval BUÉK.

Hasonlók