2 forint

Február magasságában volt, hogy felajánlotta az Interware, kedvezményesen válthatunk előfizetést. De nem akartunk, mert akkoriban ígérték a sávszélesség bővítést, gondoltuk azt már kibekkeljük. Csak hát a sávunk szélessége csak nem változott. Leellenőriztük, s kiderült, nálunk azért nem nő az ADSL csomag, mert a vonalunk erre alkalmatlan. Szóltak erről? Nem. Simán küldték a drága pénzről szóló számlát. Mikor felhívtam őket, hogy akkor szeretnénk kevesebbet fizetni, hisz a pénzemért nem kapom a szolgáltatást ami illet, sőt igazából az eddig befizetett számláimat át kéne írniuk, mert nem történt meg a sávszélességbővítés, amiért én perkáltam a zsét. De hát ez a T-com biznice, mondják. Jó, akkor módosítsunk szerződést, kisebb csomagom van, kisebb pénzt fizetek. Oké, de kell azért még küldenem egyszeri sávszélesség módosítási díjat. Hé, de nekem nem módosult a sávom, nem nőtt, csökkent a sávom, pont az a lényeg, hogy maradt amilyen volt. Nem számít, akkor is ki kell fizetnem, mert a központjukban állítgatnak át valamit, amihez szükség van arra a 4990Ft+ÁFA összegre. Ja és ez csak úgy 2 hét múlva lép érvénybe, szóval a megkapott számlát fizessem ki.
Kifizetések megtörténtek. Júniusban az 5000ft helyett 8000 valamennyiről jött számla, május-június hónapra. Ácsi, ez már megint nem jó, ugyanis én már 1x befizettem a májust, ráadásul a magasabb összeget, amit most inkább be kéne számítaniuk. Telefon a központnak. Ja, tényleg, nekem van igazam. Kapok majd egy 1811Ft-ról szóló számlát és csekket. Amit csak vártam és vártam, de nem jött.
Jött viszont egy levél, hogy elmaradt a befizetésem, tartozok nekik 1811Ft-al. Visszaírtam, hogy nem kaptam róla papírt: se csekk, se számla. Ó, akkor ők feladják újra postán. Amiről múlt hétfőn tájékoztattak. Péntekig nem érkezett meg a levél. Ellenben vasárnap megint egy e-mail, hogy nem fizettem, van 2ft késedelmi kamatom. Visszaírtam nekik, hogy azért nem fizettem, mert ugyan ők elvileg feladták a levelet, de én péntekig nem kaptam meg. Hétfőn aztán megjött a levél, számla nem volt ugyan benne, csak csekk. Befizettem, írtam is e-mailt róla. Erre szerdán megkaptam tértivevényes levélben is, hogy 2 forint késedelmi kamatom van, fizessek. Úgyhogy most éppen ráfizetéses vagyok az Interware-nek. Dupla levél, tértivevény és komolyan, be fogom fizetni a rohadt 2 Forintot csekken, mert az is őket terheli, míg ha bankból utalnék engem.
Bürokrácia, posta, 2007 Magyarország, szevasz!

Hasonlók