Nincs egy rongy…

Ma este megyünk a keresztelő részleteit megbeszélni. Családomat leginkább az foglalkoztatja, hogy mit fog felvenni Babszem. Mert ugye, ha pár hónaposan intéztük volna az egész hercehurcát, akkor lehetett volna simán valami édes-aranyos kis rugdalózóba dugni. De most már nagyfiú, farmert hord meg pulcsit. Kijelentettük, hogy a tipikus vidékies öltöny-nyakkendőt nem fogjuk ráadni. Tegnap elmentem az Árkádba körülnézni, hogy mégis mi a pálya csinos-ünnepélyes, de kisfiús ruhák terén. Hát katasztrofális. Amint kinő a rugdalózós korból, nincs igazán ilyen. Persze vannak helyes jópofa farmer-ing, pulcsi, vagány nacis összeállítások, ha még nagyobb lesz, a H&M pókemberes kollekciója is jöhet. Végül ezen a helyen sokáig ácsorogtam az egyetlen fekete, halszálkás mellény-nadrág összeállítás előtt. Hozzá lehetett választani fehér inget csokornyakkendővel, vagy igazi felnőttesen becsomagolt (műanyag dobozban, gombostűkkel kartonlapra erősítve )nyakkendővel ellátott halvány rózsaszín inget. Mindegyik halvány rózsaszínű volt, mellettem egy anyuka-nagynéni végiglapozta az összes dobozt, de semmi más árnyalat nem bukkant elő. Elfordultam a polcoktól és szembe találtam magam a lányruha választékkal. Ami vagy 4x nagyobb volt mint a fiú részleg, fodrok, szoknyák, blúzok, kötényruhák stb., mindenféle színekben (bordó, fehér, rózsaszín). Babszem és a fiúk hátrányosan vannak megkülönböztetve. Azért még felmerült bennem egy kis kötött mellény-ing kombó ötlete (a’la Wallace), vagy a rém egyszerű Mikulás öltözék, ami szintén kapható, természetesen csizmáva-sapkával-szakállal kiegészítve.

Hasonlók

Most

5 Comments

  1. Én Barnusomnak 1 hónapja volt a keresztelője, én nem akartam több ezer forintot költeni olyan ruhára, ami 1 óráig lenne rajta. Na meg a templomban úgyis hideg van, úgyis kell rá pulcsi és kabát is, úgyhogy a mi ünneplős ruhánk egy fehér body, kék nadrág, kék mellény, pulcsi, kabát volt. (A mellényt uncsitesóktól örököltük – ha nem lett volna, akkor nem vettem volna ilyet). Megpróbálok linket beszúrni, ahol látszik, hogy egyik keresztelendő gyerek szépruhája sem látszik. Barnus a középső, a kék csíkos fehér sapiban. http://picasaweb.google.com/adroszler/20071014Keresztel/photo#5121627237418040866

  2. Ja! Ezt a mellény-nadrág kombót szívesen kölcsönadom. A méretezés szerint 80-as. Elég vékony, de ha aláadsz egy harisnyát, akkor jó lehet. A link beszúrás nem sikerült fényesen, de talán odatalálsz. Ha nézed a többi képet, akkor megtalálod az esküvő és a keresztelős képek között is ezt a ruhát. Barnusnak a nadrágot fel kellett hajtani, úgyhogy szerintem Rátok jó lehet.

  3. ööööö… ugye nem lesz rajta nyakkendő? Amúgy lassan el KELL mennem hozzá, hódolatomat leróni a majdnem 1 évesnek 🙂