Reakciók

A meddig maradjon otthon az anyuka, gyerek mik a lehetőségek nagyon meg tudja osztani a népet. Még a családban is.

A nagyszülők reakciója nagyon tetszett. Teszvesz néni rögtön azzal kezdte, hogy nehéz lesz beszoktatni majd Babszemet a bölcsibe, mert hogy az apjának se ment könnyen a dolog. Ő ugyan bölcsődébe nem járt, viszont mindig sírt és nem csak az óvodában, hanem még általános első pár évében is, hogy suliba kellett mennie. Mondtam, hogy nálunk ilyen gond nem volt én 5 hónaposan már bölcsibe lettem adva. Persze őt az motiválja, hogy szívesen feljönne segíteni az unoka körül. Akár bentlakással is. Ami valljuk be, nem lenne jó. Szerencsére az anyósjelölt ilyen ötleteivel szemben a párom is rendíthetetlenül ellenálló.

Anyu is azt mondta, hogy „arany apám, megy ő is a kolhozba”*. Neki is megemlítettem, hogy én 5 a húgom meg 3 hónaposan már bekerültünk a gépezetbe és semmi gondunk nem volt. Na jó, mondta, de azért az unokával olyan más, neki jobbat szeretne.

Egyébként szerintünk Babszemnek csak jót fog tenni a dolog. Most nincs nagyon sok interakciója a családon kívül másokkal. Ráadásul tuti, minél hamarabb kezdi a közösségbe való életet, később is könnyebben megy majd neki a beilleszkedés, alkalmazkodás. Párom szerint az, hogy a nővére már 1 évesen bölcsis volt, ő meg 3 és fél mikor oviba ment csak javára vált, Cica mindig jobban megtalálta a helyét minden új társaságban, míg az emberem nem egy könnyen oldódó fajta. Sőt meg a pszichiáter húgom is ezt az elméletet erősítette meg, illetve még hozzátette, minél korábban kezd egy gyerek, annál kevesebb a gond. 4 éveseknél például már nehezen megy az oviba szoktatás.

Különben meg a gyereknek meg nekem is változatosságot fog jelenteni, hogy másokkal is felvehetjük a kapcsolatot, én például újra felnőttekkel beszélgethetek, sőt angolul. Most hogy így meghoztuk a döntést és elkezdtünk dolgozni az ügyön, tök fel vagyok dobva tőle. Remélem őszig már Babszemmel fenn álló gondjaink is megoldódnak.

*azért tudom pontosan idézni, mert MSNen írta, de a legjobb, hogy szinte hallottam amint ki is mondja.

Hasonlók

2 Comments

  1. Mindkét fiamat 2 éves kora körül adtam bölcsibe, és nem bántam meg. Az oviban már nem volt gond a beilleszkedés (minél későb, annál nehezebb), és addig pár fertőzésen is átestek, ami elkerülhetetlen, valahogy ki kell alakulni az immunrendszernek. A bölcsiben a gondozónők még babusgatják őket, de mégis tanulnak rendszerességet,alkalmazkodást.5 gyerek jut egy gondozónőre, mindenről részletesen beszámolnak, az oviban ez már nincs meg, mert sokkal több a gyerek. Szóval nem bántam meg, és ők sem. Már nem emlékeznek szinte semmire, csak arra, hogy jó volt. És megették a főzeléket, amire otthon nem voltak hajlandóak. 🙂

  2. és mikr? 2 elott v 2 utan? Megj: Binguc 1,5 sem volt. 2 nap alatt szokott be, első nap mar lapatolta a káposztafőzeléket 🙂