A másik meg

A másik nagy élmény, hogy tegnap meg telefonon próbáltak csőbe húzni. Magánszámról hívtak, felvettem, mert az otthoni is így szokott megjelenni, azt hittem teszvesz néni az, nem talál valamit, ami a gyerek ellátásához kéne. Egy pasas volt azomban, bemutatkozott (naná, hogy nem jegyeztem meg a nevét, pedig valami dr-t is hozzátett, hogy lenyűgözzön), közölte, hogy a mobilszolgáltatómtól van, s ha ez az én számom, akkor jó hírrel szolgálhat. Kisorsoltak ugyanis, kapok egy valag pénzt, mint hűséges előfizető. Csak adjam meg a nevemet, címemet és munkatársai 2 nap múlva beállítanak hozzám egy táska pénzzel. Mondtam, hogy Ezt nem veszem be és letettem a telefont.
Egyébként is, a mobilszolgáltatóm tudja kié a telefonszám és hol lakom, elvégre küldik a számlát. Hűséges előfizető se vagyok, decemberben jár le a 2. évem. De kíváncsi voltam, hova akar kilukadni. Vajon van aki bedől? S mi a tervük, ha megadtam volna a címem, hogy jöjjenek a pénzzel? Beállít 6 szekrényajtónyi ürge, s megpróbál kipakolni? Vagy megnézik, mikor nem vagyok otthon?
T-comhoz beugrottam, jelentettem, hogy a nevükkel élnek vissza éppen. Megtudtam ilyen sémáról még nem hallottak. De nem tudnak segíteni, ha feljelentést teszek, akkor a rendőrségnek megadhatják a telefonszámot amiről kerestek. Mivel azonban még kár nem ért, sok esély erre sincs.

Hasonlók