2008 könyvei, az adatok

Ismét elérkeztünk hát az év eleji összegzésekhez. Ahogy azt már a törzsolvasók tudják, ilyenkor jönnek az adatok könyvekről, aztán a top 10, majd a filmek. A többi meg benne van az archívumban.

A 2008-ben olvasott könyvek száma: 75
A 2007-os adaghoz képest ez csupán 1-gyel nőtt, de tekintve, hogy a gyerek mozgékonyabb lett, ráadásul visszamentem dolgozni is, azt hiszem egész szép teljesítmény.
Ez a 75 könyv 6,25 könyv/hónapot jelent.
Augusztusban olvastam a legtöbb könyvet, 10-et.
Májusban pedig a legkevesebbet, 4 könyvet.
Az összes olvasott könyv írói között a férfiak aránya 33% .
2008-ben általam olvasott könyvek közül 51-et írtak nők.
A regények aránya: 88%
Az idén olvasottak között 9 volt non-fiction, ez határozott javulás a tavalyihoz képest, ennek feltétlen örülök. Na meg persze idén is voltak szakácskönyvek, gyereknevelési kötetek amiket igazából nem olvastam el az elsőtől az utolsó oldalig, csak átlapoztam.
A 75 könyv közül tavaly csak 9-et olvastam angolul (jövőre ezen a téren is erősítenem kell).
Könyvvásárlásra tavaly 100076 forintot költöttem (hűha, nem kevés), ebből 92 kötetet vettem. Idén 19 könyv volt amit elajándékoztam (az összeg 27%-át) és a 2007-ben beléptetett újabb kategória, gyerekkönyvek tavaly is komolyan képviseltették magukat, ugyanis Babszemnek, 25 kötetet vettem. Saját könyvtáramat tehát 47 kötettel bővítettem, ebből 9 volt nem regény, a s így az összegnek pont a felét fordítottam magamra. Egyébként idén egy könyvért fizettem nagyon sokat, a Szakácsok könyvéért, 6490Ft-ot, pedig fél áron vettem meg a nyári Alexandra akció közben. A legtöbb könyvet egyébként augusztusban vettem, 14 db-ot.
Egyébként az elolvasott könyveknek több mint a felét könyvtárból kölcsönöztem ki, 21%-t kaptam kölcsön, vagy örökbe valaki mástól, s csupán 28%-a volt ezeknek a köteteknek a saját tulajdon. Igazából abból 47, az idén magamnak vásárolt kötet közül, csak 18at olvastam el.
Ja és teljesen oda voltam a Library Thingért, jó sok időt eltöltöttem vele és immár több mint 2000 kötetes ott a könyvtáram.

Hasonlók

2 Comments

  1. wow.. és ilyen mennyiség mellett még feltölöd a molyt is 🙂
    a női könyveket direkt vagy véletlen? mondjuk nem lehet az.
    én nem emlékszem, hogy olvastam valaha-e olyat, de szerintem nem is fogok.