Mesék

Mostanában Babszem természetesen újból elővette a vonatos meséket. Ugyan esténként Anna és Peti meg Gergőt kell neki olvasni*, de ismét néz a monitoron Thomast meg Chuggingtont, na meg fényképeket a vonatos kirándulásokról. Kinn van a számítógép asztalán a 3 ikon, amik a megfelelő képekhez mutatnak: Vasútmodell kiállítás, Közlekedési Múzeum, Vasúttörténeti Park. Végigkattogtatja őket és közben mesél hozzá, hogy milyen vonatok voltak, hol mentek és milyenek, meg mit csináltak közben és ő felmászott rájuk, megnézte, tekergette a terepasztal fogantyúját stb.

Plusz szösszenetek az elmúlt hétről:

Anya mesélj arról, amikor még szárnyad volt. – egyik esti fürdésnél, egy olyan nap után, amikor olvastunk Mazsolát.

Majd ha lesz kistestvérem, megmutatom neki, hova kell kattintania. –  Kistestvérét egyébként Gergőkének fogják hívni, és majd egy ágyban fognak aludni, a kistestvér a falnál, a felragasztott vonatos és Volvo buszos képek alatt, ő meg a csúszda felé fog aludni a Lego vonatok mellett.

 

*Ezek legalább rövidek, így lehet mennyiségre menni 3-4 mese apától 1-2 anyától aztán még villanyoltás után végigmondani Aprajafalva lakóit, meg a napi eseményeket, pár verset stb.

Hasonlók