Szülői

Mai szülőin sok dolgot nem mondtak, de most még többen voltak jelen, mint eddig, meg szerencsére megválasztották (önként jelentkeztek) az SZMK tagjai. Régi motorosok, akiknek már van gyakorlatuk abban, hogy kell az igazgatónővel vitatkozni. Az egyik csajjal, aki elég agilisnek tűnt megbeszéltük, hogy csinál majd e-mail levelezőlistát, amin tarthatjuk a kapcsolatot. Ott volt a kihelyezett pszichológus srác (meg kell szoknom, egyre többen lesznek nálam fiatalabbak olyan munkakörben amire nem is számítok, hogy évekkel ifjabbak tölthetik be), kicsit zavarban, de kellemes hangon elmesélte, hogy miben tud segíteni családoknak, gyerekeknek.

Az óvónők általánosságban beszéltek arról, hogy miket csinálnak a gyerekek. Kivéve amikor arról mesélt Ági néni, hogy mennyit vonatoznak és hogy tudják a szakszavakat, mert ő mondta, hogy “ezt a csatlakozót meg oda kéne tenni” amikor építették a pályát, mire “Babszem kijavított, hogy az nem csatlakozó, hanem váltó“. Továbbá a gyerekek kijavítják, ha rosszul olvassa a neveket a Thomasos mesekönyvben (erre is volt tippem, ki lehetett, s mikor hazaértem és erről meséltem, a kisfiam bizony elmondta, melyik neveket mondta rosszul az Ági néni).

Alig egy hete jár oviba Babszem, de ma este már elmesélt egy történetet, amit ott tanult, a Vajaspánkót. Jó hosszú volt, még énekelt is benne, egyedül az a gyanús, hogy talán orosz népmesében farkas, nyúl és medve után pingvin nem szerepel.

Hasonlók