Ötödszörre

A hétvégi vizeletpara azért tovább bonyolódott. Vasárnap elsőre délelőtt sikerült levenni tőle 60ml pisit, addigra már elmúlt a láza is, aztán elmentünk Babszemet ünnepelni, utána meg azt mondta a doktornő, hogy állott vizelettel ne menjünk a laborba, napoljuk el. Hétfőn délelőtt nem jött össze a mintavétel, csak kedden 3. nekifutásra, közben az ember elment venni még zacsikat. A labor hamar megvolt, kicsit magasabb a fehérvérsejt szám, a doktornő azt mondta a telefonban, hogy ez nem kóros. Amúgy meg eljött Zsebi 5. hónapja is, úgyhogy teljesen aktuális a látogatás a rendelőben és majd ott még egyszer megvizsgálja. Úgyhogy ma délelőtt ott voltunk. A láz már teljesen elmúlt, bár az éjszakák még kicsit zaklatottak, főleg az elalvás megy nehezen a srácnak, de ezt betudtuk annak, hogy kibukkant a második (!) foga, ezért megkapta a gyerek a Sámán becenevet. S mindenkinek A. lányát hozom fel példának, akinek 4 hónaposan megindult a fogzása és egy évesen 12 volt neki, persze olykor egyszerre jött neki 4, de azért legalább a havi 1-t produkálta.

Azért a doktornő beutalt minket vérvételre, mert Zsebit sápadtnak találja és a vizeletvételt is ismételni kell majd. Mondjuk kíváncsi vagyok, hogy jön össze a éhhomi vérvétel a kissrácnál, de majd megoldjuk. Ötleteket már kaptunk.

Amúgy meg most napra pontos adataink is vannak: 6190 gramm és 65 cm.

Hasonlók

5 Comments

  1. és 16 hónaposan 16…. az ellenségemnek nem kívánom azt az időszakot. Most 6,5 éves és van neki 22 foga. Na ez sem normális, hétfőn fogorvos és az extra kettőt kihúzza.
    Merthogy a csibebogár cápaképzőbe járt, és az az első 2 foga, ami 4 hónaposan megvolt neki, az még mindig megvan, viszont kinőtt mögötte a csontfoga….

    ezekkel a fogakkal mindig csak a baj van 🙂

    Zsebinek viszont drukk a vérvételhez. hova mentek?

  2. Örülök, hogy nem húgyúti volt 🙂

    Fogzásban már minden volt a nagyobb családban, három hónaposan első fog és egy éves korig fogatlan 😀 Én már semmin nem lepődöm meg, de azért jól nyomja Zsebi.

    A.-nak utólagosan is részvétem

  3. Biztos, hogy éhgyomorra kell menni vérvételre? Ha a sápadság miatt küld a doki, akkor inkább vasat, vérképet (vörösvértest, hemoglobin, hematokrit) néznek. Az ilyen piciket nem szokták éheztetni. 🙂 – csak azért okoskodom itt, mert Ágostonnal (ő a kisebb fiam) 10-szer voltunk vérvételen vérszegénység miatt, és soha nem kellett éhgyomorra mennünk. SZerintem kérdezz rá, ne kínozzátok magatokat feleslegesen.

  4. kihúzták neki. én leizzadtam, véresre szorítottam egy papírzsepit és majdnem elájultam a fogó láttán…
    majd felvilágosították a Bingut a fogtündérről (nálunk nem volt!!!) így játékboltban folytattuk…
    sokba fájt, mert a dokinéni azt is elmondta, hogy 2 fogacska, dupla ajándék…
    😀

  5. @A. Az Őrsre utalt be a dokink. Nem is Bingu lenne enélkül 🙂 a fogorvosunk anno szuris tömésnél nekünk is azt mondta Babszemnek, ez megér egy ajándékot, úgyhogy mi is mehettünk valami mozdonyt venni.
    @Wish Köszi:)
    @adroszler ó ezt megkérdem akkor majd a rendelőtől, mert amúgy igen, ilyesmi miatt küldtek minket is.