Hétvége házakkal

Szombaton délelőtt kimentünk Szadára a telekre, még az utolsó hóban, de szikrázó napsütésben. A héten ugyanis hirtelen feltámadt az emberben a gyanú, hogy mi van, ha elfagyott a vízóránk, mi meg itthon csücsülünk és fogalmunk se lesz róla, hogy eláztattuk a domboldalt csak amikor megjön a vízszámla. Úgyhogy felkerekedtünk, hogy egy órácskára kinézzünk a birtokra. Láthatóan még állatok is alig háborgatták, mert csak néhány nyomot láttunk a hóban a házikó mellett.

<

Babszem élvezte a havat, előszedte a dömperét meg kis lapátot és segített a kapuból eltakarítani a felesleget, aztán meg próbált fára is mászni, de azért a téli ruhába öltözve nem ment minden olyan flottul, mint ősszel. Aztán egyszer megsértődött, mert nem csinálhatta azt, amit akart és rászóltunk, mire bebújt az egyik mogyoróbokorba.

<

Egy napos szobafogság után Zsebi is élvezte a friss levegőt.

<

Zsebinek amúgy jön a 3-4 foga is, balra felül láttam meg előbb a kis fehérséget, aztán jobbra is. Kicsit elgondolkodtunk, hogy vajon nem a középső kettőnek kéne-e jönnie, de ma már úgy tűnt, hogy azok is alakulóban vannak, csak valószínűleg kicsit lassabban kukucskálnak ki.

Babszem amúgy nagyon élvezte a pénteki Csodák Palotáját, ahol az utolsó egy órát Cica szerint Legozással töltötte. Utakat épített. Itthon pedig a karácsonyra kapott házépítőből nekiállt saját tervezést összehozni. Ugye karácsonyra kapta a Creatorból az Almafa ház készletet, ami 7-12 éveseknek szól. Még akkor elkezdte a nagyival építeni az egyik házat, amit aztán apa fejezett be egyedül. A következő két házat már együtt építettük fel, majd mindegyiket újra, akkor már úgy, hogy a vele dolgozó felnőtt főleg az elemeket válogatta, de ő pakolta őket össze. Volt, hogy rajtakaptam, amint lapozgatja csak úgy az építési utasításokat, amelyikben ugye lépésről-lépésre le vannak rajzolva mit hova kell tenni. A péntek este pedig önállóan a meglévő elemekből épített házat. A tető összerakásában segített csak az apja. Úgyhogy nagy élmény lehet egy NEM VONATOS Lego is:)

 

Hasonlók