Ülj!

Zsebi határozottan kezd ott tartani, hogy eléri amit akar, mert jól kifejezi magát. Mutogat, nyújtózik és derékból kidől az ember kezéből, hogy arra irányítsa a felnőttet amerre menni akar. Imád ücsörögni, arra már rájött, hogyan tudja eltolni magát hátrafelé, de előre még nem húz. Viszont elkezdett ülve megfordulni (a lábait pakolássza, meg előre hajolgat), úgyhogy már látom, hamarosan úgy fog odatolatni mindenhez, amire szüksége van. Kicsit úgy megy, mint a láb nélküli emberek, a kezét használja.

Kaja fronton meg kezd ügyesebb lenni: már nem mindig harap szilárd kajákból óriásiakat, hogy utána fulladozzon és kutatnom kelljen a szájában. Darabosabb bébiételeket (a 8 hónaposok közt van pár, amiben nincs minden rizsszem elturmixolva) is simán megeszi. Ma megismerkedett a kölesgolyókkal, amivel anno még Babszemnél is próbálkoztam, de ő csak nyalogatta és a szájába se vette, vagy ha igen, azonnal öklendezett. Zsebi azonban jól kijön a gömbökkel. Ja és ma még az én paradicsomos babomat is megkóstolta, szóval valószínűleg újra lehet a piros gyümölccsel/zöldséggel is próbálkozni nála. Mert persze a felnőttek kajáját, azt bármikor megenné.
Amúgy nagyon erősek a fogai, lefaragott velük Babszem fa hídpillérjeiből egy darabot, meg a csirkecsont szopogatás rendszerint azzal ért véget, hogy szilánkok kerültek a szájába, úgyhogy felfüggesztettük azt is.

Úgyhogy már van amiben össze lehet mérni a két gyereket, a mozgásfejlődésük majdnem hasonló, Zsebi talán kicsit később indult be, viszont kajában évekkel megelőzte a bátyját. Ami ugye a normális tempó. Viszont őt nem sikerült átszoktatni natur szoptatásra, még mindig bimbóvédőt használunk.

Hasonlók