Itt vagyok!

Nem vagyok az a típus, aki könnyedén veszi a dolgokat, ráadásul kényelmes is vagyok, de azért csak bizonyos keretekig engedem, hogy fát vágjanak a hátamon. A freeblog esetében ez eddig tartott. Vagyis az ember már novemberben azt mondta, hogy ami akkor történt, az igazán nem egy szép dolog, alapvető hanyagság és hozzánemértés levét itták a bloggerek, amikor két hónapnyi cucc elszállt. De még védtem a mundér becsületét meg szentimentális vagyok és ha még nem mondtam volna, akkor lusta is 🙂

Viszont legalább azóta rendszeresen mentettem mindent, amit nagyon jól tettem, mert többször is előfordult, hogy pont akkor, amikor szerettem volna blogolni nem működtek a dolgok. Úgyhogy érlelődött az elhatározás, hogy menni kell. Viszont akkor már ne csak menjek, hanem lépjek szintet is és ne legyek többé kiszolgáltatva annak, hogy a végén megkapjam, de hát ez egy ingyenes dolog volt, ennyi is szép. Inkább fizetek valamennyit azért, hogy legyen jogalapom visszakérni az ígéreteket. Márpedig egy évtizednyi blogolás után én úgy érzem van itt hozzáadott érték a részemről, amit nehéz pénzben kifejezni, de egy hónapra lebontva igazán minimális összegért nagyobb szabadságot és biztonságot kapni nekem megéri.

Úgyhogy a sok nézelődés és gondolkodás után végül találtam tárhelyszolgáltatót, lett saját domain-em meg WordPress motorom. Szerencsére a mentéseknek köszönhetően a blogokból csak az utolsó 5-6 bejegyzést kellett másként áthozni, nem a konvertálóval. Amit az ember kicsit hozzám igazított és még egy képleszedőt is csinált, hogy minden cuccommal belakhassam az új helyet. Amivel még persze ismerkedni kell, de nagyon izgalmas lehetőségeim vannak.

A linkeket és a feed-eket, csak frissíteni kell, a régi hely valameddig még megmarad, aztán valószínűleg lekapcsolom ott a villanyt. Szép volt, jó volt, de eddig tartott. Igényeim nőttek, amit meg nyújtottak nekem, az nem.

Úgyhogy üdv az új helyen, ahova nem jöhettem volna át az ember munkája nélkül. Nagyon jól megcsinálta, hisz itt vannak a képek meg linkek és minden. Egy évig biztos maradok 🙂

Hasonlók

1 Comment