Kisvasútra fel!

Tegnap elmentünk kirándulni, méghozzá különleges alkalomra, nem csak úgy kisvasutazni, hanem a Kisvasutak Napjára. Amikor először láttam az óriás plakátot a rendezvényről, még nem is gondoltam rá, hogy nekünk ott a helyünk, mert azt hittem, itt lesz Pesten és jó időben mindig minden fővárosi gyerekprogramon tömeg van. De aztán utána nézve kiderült, hogy ez bizony Kismaros mellett van. Úgyhogy szombat délelőtt kocsiba ültünk.

Először úgy terveztük, hogy a 11-es indulású vonatot elérjük, de persze ebből nem lett semmi, mert csak 11.10-re értünk Kismarosra. Az előző vonat jól megtömve épp akkor indult. A következő is csúszott, de arra már idejében felültünk, így volt helyünk simán. Mire elindultunk azért a srácok már eléggé lefáradtak, Zsebit el is ringatta a vonat zötyögés és bealudt az apja kezében, s szerencsére miután leszálltunk még aludt a kocsijában is vagy negyed órát. Addig Babszemék megnézték a kisvasút kiállításokat, minden hazai vonal képviseltette magát. Majd elmentünk megnézni, hogy merre kezdődik az erdei élményösvény, de aztán csak a játszótérig jutottunk. Babszem a közeli patakpartot fedezte fel, Zsebi meg a csúszdázást élvezte. A jó levegő elég hamar megint leamortizálta őket, meg aztán Babszem piknikezni akart és kipróbálni a hajtánypályát. Úgyhogy vettünk kis ebédet meg kürtőskalácsot és a vasút mellett piknikeztünk is.

A legjobban még nekünk is a hajtányozás tetszett. Mind a négyen felültünk rá, Zsebi az apja kezében volt, Babszem hátul ült és mi felnőttek pedáloztunk. Eleinte nagyon vagányan, aztán persze jött a kanyar meg az emelkedő, ahol belassultunk, sőt még az előttünk lévő anyukát a fiával is mi toltuk meg. Ennek ellenére amint leszálltunk újból sorba álltunk és jegyet váltottunk. Még Zsebi is nagyon boldog volt. A második menetet már rutinosabban toltuk, tudtuk hol kell rákapcsolni, úgyhogy itt meg azért kellett fékezni, mert beértük az előttünk haladókat.

Visszaúton is tömött volt a vonat, s Zsebi megint szunyókált és este mindannyian úgy aludtunk, mint a bunda.

Hasonlók