Modernizálódás

A szülőin az egyik anyuka javasolta, hogy legyen facebook group-ja a sárga csoportnak. Persze zárt meg titkos, de ott rengeteg infót lehet megosztani. Ő ezt a piros csoportnál tapasztalta, ahova a másik fia jár. Szóval feltörünk, mint a talajvíz.

Amúgy sok minden redundáns volt persze, mert a kicsik szüleinek kellett rengeteg dolgot elmesélni. Volt anyuka, aki azért aggódott, nem rossz-e, ez a vegyes csoport, hogy iskolába készülők mellé 3 éveseket tettek. Mert mostanában a fia azt mondja, hogy nem csinálnak semmit a kicsik miatt (nem mennek az udvarra, focizni, nincs projekt). Az udvarra menés csak az első héten volt igaz, a többi meg még nem kezdődött el… Az igazgatónő szerint, ha mondjuk már tavaly év végén tudták volna, hogy át kell szervezniük egy csomó mindent – mert az önkormányzat erősen meghúzza a gatyaszíjat és el kell bocsátani a két nyugdíjas takarítónőt, akiknek a munkáját felváltva a dadusok fogják ellátni-, másképp döntöttek volna. Például így kétséges az is, hogy a csoport együtt tud-e menni úszni. Mert csak kevesen jelentkeznek úszásra, úgyhogy a csoport nagy része maradna az oviban, de így egy óvónő tud csak menni velük. Ha nincs szülői kíséret, akkor lőttek az egésznek. Ráadásul kevés gyerekkel nem mehetünk oda, ahova tavaly, ami gyalog van 10 percre, mert oda legalább 15 főt fogadnak el. A messzebbi villamosozós helyre délelőtt lehet menni, akkor mindenképp kell kísérő. Egyelőre tehát még nézelődés van, hogy lehetne megoldani az úszást annak, aki szeretné. Ha igaz amit tavaly hallottam a másik csoportból, hogy a délelőtti helyen engedik a kisgyerekeket is az uszodába bemenni, akkor mondtam, hogy én ha egészségesek a fiúk vállalom a kíséretet. Meg vállaltam még, hogy fényképeket töltök le az ovi számítógépéről, s eljuttatom a többieknek:) SZMK-ra azért nem jelentkeztem, visszafogtam magam:)

Babszem előreláthatólag logopédushoz fog járni, a feljesztő pedagógus tegnap találkozott vele, hamarosan az is kiderül, hogy mi az, amivel még foglalkozni kell.

Ja és míg tavaly ingyenes volt a foci, most, bár kaptak egy kis focipályát egy alapítványnak köszönhetően, már nem az lesz. Januártól meg ki tudja, mit fog tudni leszervezni az igazgatónő, mert addigra méginkább elvágják az ovit a pénztől.

Hasonlók