Intézmények látogatása

Ma délelőtt a bölcsődében voltunk nyílt napon. Igazából amit elmondtak, meg mutogattak azt ugye már tudjuk, meg az igazgatónő is régi ismerősként köszöntött, hisz szinte naponta találkozik a család valamelyik tagjával (reggel apával és Babszemmel, délután meg velem és a fiúkkal pl.). Ennek ellenére arcvizitből voltunk, meg tudatosítani, hogy mi is igényelnénk helyet. Zsebi amikor megérkeztünk azonnal a nyakamba borult és ott maradt, amíg végigvezettek minket a bölcsődében. Alig pillantott fel a csoportszobákra, gyerekekre, de hát sokan is voltunk így neki, ismeretlen felnőttek. Aztán szerencsére a kicsit borús időből ragyogó napfény lett, s kimentünk az udvarra, meg a bölcsisek is és lehetett játszani, bármit kipróbálni (főleg a motorokat), Zsebi felélénkült. Annyira, hogy mi voltunk az utolsók, akik eljöttünk, már elkezdték a gondozónők bevinni a gyerekeket ebédre készülődve, mire sikerült rávenni Zsebit, hogy induljunk haza. Akik még ismerték Babszemet is, mind kijelentették, hogy a kicsi teljesen rá emlékeztet.

Aztán persze itthon, hiába volt fáradt a kicsi, csak 2-kor aludt el, de negyed 5 felé meg muszáj volt ébreszteni, mert időre mentünk az oviba Babszemért, akit 5-re az iskolába kellett vinni, ismerkedő délutánra. Először úgy volt, hogy Zalán nem jön, de aztán mégis hozta velünk együtt őt is az apja, így legalább Babszem se volt annyira félénk. Az előre ígért fél óra helyett közel 45 percet voltak benn az osztályban, nagy örömmel jöttek aztán ki, azt mondták jól érezték magukat. Míg vártunk rájuk az iskola kapujában, Zsebi is jókat játszott, motorozgatott, meg szaladgált, meg evett.

Úgyhogy egyelőre úgy tűnik, mindkét gyereknek van, ami tetszik a jövőből. Én meg csütörtökön megyek be a gyárba megbeszélni, hogy mikor hogy tudok visszatérni.

Hasonlók