Kicsit rendezetten

Pár hónapja úgy döntöttünk, hogy eladjuk a fotelt, amit még a szoptatósnak vettünk, mert kiszolgált ugye két gyereket, a lakás meg csak nem lett nagyobb, a korábban említett csemeték azonban igen, úgyhogy kellett a hely. Végül második nekifutásra sikerült a Vaterán megszabadulni tőle, de akkor meg olyan gyorsasággal, hogy vasárnap leütötték a licitet, hétfőn 10-kor telefonált a vevő, hogy mikor jöhetne, mondtam bármikor, egy óra múlva visszahívott, hogy akkor 20 perc és jön a férjével. Úgyhogy ebédre eltűnt a fotel. Zsebi még vagy másfél hétig mutogatta a helyét, széttárat a kezét, s monda, hogy “el”, mire ki kellett ugye egészíteni a történetet (eladtuk a fotelt, jött a néni meg a bácsi és elvitték), de hamar hozzászokott, hogy az ágyon folyik az altatás. Aztán vettem tárolót, mert úgy beszéltük, hogy a fotel helyére kiköltöztetünk valami játékot, meg kicsit rendet vágunk a gyerekcuccok között is, sőt valami elmaradt tavaszi nagytakarítás félét is megejtünk.

Ehhez segítségnek feljött szerdán teszvesz néni, hogy lefoglalja Zsebit, amíg én próbálok valamit takarítani. De aztán közbejött egy csomó dolog, úgyhogy teljes tavaszi nagytakarítás nem lett ugyan, de a gyerekszoba meg a konyha jobban néz ki, és még az íróasztalomon is elpakoltam, a szennyes tartó is üres és ma délután még egy kicsit vasaltam is.

A sok minden meg ami közbejött, azok közt volt egy csütörtök, amikor bementem a gyárba, ahol lebeszéltem, hogy is fogok majd visszatérni, s végül szeptember 16-ban egyeztem meg a személyzetin és a főnéninél is. Bízva abban, hogy a bölcsődében tényleg tudunk már augusztus végén menni. Pénteken délelőtt bevásároltam, délután Babszemnek fociversenye volt, ahova ugyan én Zsebivel csak az eredményhirdetésre értem oda, viszont a nagyi végig ott volt és nagyon szurkolt nekik. Tök aranyosak ezek a kerületi sportversenyek, minden csapat kap a végén érmet, s majd fent lesznek egy honlapon is az ott készült képek. Szombaton pedig kimentünk Szadára, 30 perc alatt felállítottuk a trampolint és kb. 20 percbe telt leszedni, úgyhogy mindenképp javul a szintidőnk. Elültettem az epreket, az ember bekapálta a szőlőt és a paradicsompalántáink is végleges helyükre kerültek. Nem csak a nagyi, de Cica is jött (ők vonattal persze), s a nap kicsit mindenkit megszínezett.Igazán csak teszvesz néni volt elégedetlen magával, pedig rengeteget dolgozott, még amellett is, hogy a gyerekekkel volt, mert azt mondta, hogy ő ennél többet tervezett be. De én már nem szoktam túlságosan fennakadni azon, ha kicsúszok az időből mikor takarításról van szó, vagy éppen elmarad az ablakpucolás a szobában. A lényeg megtörtént: pár órára szép rend van a gyerekeknél és elférnek a játékok polcokon, dobozokban.

Hasonlók