Beszoktat 9-10

Csütörtökön elég nagy hisztivel indultunk el a bölcsibe, az egész lépcsőház minket figyelt, mert jó nagy hangja volt Zsebinek. A gondozónők is csodájára jártak, hogy nahát ezt nem nézték volna ki belőle, de azt még tényleg hallottam, hogy miután beadtam a csoportba, hamar elhallgatott. Azért dél körül odamentem a bölcsihez, s még hallhattam, hogy bizony Zsebi nehezen alszik el. De végül aludt majd egy órát. Közben beszélgettem a gondozónővel, aki megerősített, hogy napközben jól érezte magát, jó kedve is volt, evett rendesen és meg lett ígérve, hogy ébredésre ott leszek.  Meg is nézhettem, hogy alszik. S valóban amikor felébredt, hozták ki hozzám és nagy volt az öröm meg a boldogság.

Pénteken reggel ugyan kicsivel később indultunk, mint apa meg Babszem, de azért még reggeli előtt odaértünk a bölcsibe, s csak akkor kámpicsorodott el, amikor beadtam. Marica azt mondta, ráérek 1-re jönni érte, úgyhogy nyugodtan elmehettem vásárolgatni meg takarítani. Kettőkor kaptam aztán meg Zsebit, mert ugyan nehezen aludt el, de aztán másfél órát aludt. Este aztán itthon persze, amikor a nagyival beszélt telefonon azt mondta neki, hogy “nem aludtam, sírtam“.

Szóval a beszoktatás hivatalosan lezárult. Zsebi szeret közösségben lenni, játszani és külön jól érzi magát az udvaron. Az evése is egész jó, nagyon ügyes jó pár dologban. Csak persze az elválás nehéz és az, hogy most már hétfőn, meg kedden ahhoz szoktattam, hogy csak uzsonna után megyek érte és tudja, hogy ez most már így lesz, az nagyon kellemetlenül érinti. Hétvégén még mondogatta, hogy megy bölcsibe, de hétfőn reggel nagyon nehezen indult el, ma (kedden) is kellett rábeszélés és bár ment le a lépcsőn, de közben azt szipogta, hogy “nem megyek bölcsibe”, meg még, hogy “anya gyere be”. Mert most már ő nagyfiú, bölcsis és közben még jönnek gyerekeket beszoktatni, akiknek az anyukája pár órára azért benn marad velük és ez az, ami nagyon rosszul érinti. De mivel állandóan kérdezgeti, hogy miért? azt azért elmeséltem, hogy miért is kell dolgozni, s mit csinál anya és apa napközben.

Hasonlók